Bilgiyurdu konferansları sürüyor

Bilgiyurdu Gençlik Eğitim ve Kültür Derneği'nde yapılan Ahmet Vehbi Ecer konferanslarında bu hafta Kıbrıs konusu ele alındı. Yoğun katılımın yaşandığı konferansa konuşmacı olarak katılan Yrd. Doç. Dr. Gökçe Yükselen Peler enine boyuna Kıbrıs'ı anlattı.

Yrd. Doç. Dr. Gökçe Yükselen Peler görsel ve sayısal verilerle “Kıbrıs” konusunu anlatırken;  “Bugün Kıbrıs müzakereleri konusunda biz Kıbrıs vatandaşlarına hiçbir organca bilgi verilmiyor. Kaynak olarak Rum tarafından ancak bir şeyler öğrenebiliyoruz” dedi.
Osmanlı döneminde Sultan Abdülhamid tarafından adanın İngilizlere kiralanmasından başlayarak, günümüze kadar olan nüfus sayımlarını belgelerle ortaya koyan Yrd. Doç. Dr. Gökçe Yükselen Peler , “Kıbrıs halkına besleme diyen Türkiye siyasetçilerinin Kıbrıs Türklerini çok incittiğini”  ifade etti.
“Doğu Akdeniz’deki petrol arama faaliyetlerinin Türk Deniz Kuvvetlerine yapılan Balyoz, Ergenekon ve Askeri Casusluk davalarından sonra başlamasını hatırlatan bir dinleyiciye, Peler, dikkat çeken bir iddiada bulunarak; “sıra Magosa Körfezindeki doğalgaz sahalarına gelmiştir. Bunun gerçekleşmesi halinde Türkiye’nin bir Akdeniz politikası kalmayacaktır. Sırf bu yüzden Türkiye’nin batı ile ilişkilerini gözden geçirmesinin vakti gelmiştir.” dedi.
Konferansın sonunda ise Felahiye eski Belediye Başkanı Zayit Acı tarafından Yrd.Doç. Dr. Gökçe Peler’e Bilgiyurdu Derneği adına şükran plaketi verildi.
Kurumsal Haber
 

Bakmadan Geçme