Bıçakçılarda bayram hareketliliği

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte bıçakçı esnafında hareketlilik yaşanmaya başladı. Cami-i Kebir yanındaki esnafların bayram öncesi işleri açıldı.

Kurban bayramına sayılı günler kala bıçakçılar çarşısındaki bütün dükkanlardan çark sesleri yükselmeye başladı. Çarşı-pazardaki telaş, bıçakçı esnafının işlerinde de hareketlilik yaşanmasını sağladı.  
Bıçak satışı ve bileme işi esnafın yüzünü güldürürken, yeni bıçaklar kalite düzeyine göre 15 ile 40 TL arasında satışa sunuluyor. Vatandaşlar, daha çok evlerinde bulunan bıçaklarını biletmeyi tercih ederken, bileme işi ise 2 TL’den yapılıyor.
Uzun yıllardan beri bıçak bileme işi ile uğraşan Mustafa Ekinci, işlerinin özellikle bayramlarda yoğun olduğunu ifade ederek, her kesimden vatandaşın ya bıçak almaya ya da bilemeye geldiğini söyledi. Yıl boyunca kasaplar ve lokantalara çalıştıklarını aktaran Ekinci, “Kurban Bayramı’nın gelişi ile birlikte yoğunluk yaşamaktayız. İnsanlarımız yavaş yavaş bıçaklarını getirmeye başladılar” dedi.
Muzaffer Yılmaz isimli esnaf ise, her Kurban Bayramı öncesinde bu yoğunluğu yaşadıklarını belirterek, memnuniyetini dile getirdi. Yılmaz, vatandaşın daha çok evdeki bıçakları bilemeye getirdiğini vurgulayarak, bıçak satın alanların da sayısının fazla olduğunu kaydetti.
Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ

Bakmadan Geçme