Besicilerin 'Beydeğirmeni' mağduriyeti

Kayseri'de birçok besici Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Beydeğirmeni Besi Bölgesi projesi için müracaatta bulunmak istediklerini ancak yüksek fiyatlar yüzünden mağduriyet yaşadıklarını belirttiler. Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Adnan Aydın, yaşadıkları sıkıntıları ekim ayı içerisinde ziyaret edecekleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya ileteceklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Avrupa’nın en büyük toplu besi bölgesi olacak olan Beydeğirmeni Projesi’nin temelini geçtiğimiz günlerde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katıldığı törenle atmıştı. 

Ancak yatırım miktarının 1 milyar TL’yi bulacağı ifade edilen dev proje, yararlanmak isteyen besicilerin belini büküyor.
Kasaplar ve Besiciler Odası Büyükşehir’i ziyaret etmişti

Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Adnan Aydın, birkaç gün önce yüksek fiyatlardan yakınarak; söz konusu bölge için “Emlakçılık mı yapılıyor?” ifadesinde bulunmuştu. 

Bir grup yönetici ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret eden Başkan Aydın, fiyatların çok yüksek olduğu ve indirim yapılması konusunda isteklerini iletmişti.
Aynı zamanda Türkiye Kasaplar ve Besiciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi de olan Adnan Aydın, ziyarette Başkan Çelik’e besicilerin projeden faydalanması için gereli kolaylığın sağlanması noktasında yardım talebinde bulunduklarını ifade etti. Ziyaretin detayından bahseden Başkan Aydın, “Ne kadarlık bir harcama yapıldığını bilmiyorduk. Alt yapıya 20 milyon, asfalta 15 milyon, suya 10 milyon ve daha birçok kalem için bazı meblağlar açıklandı.

ADNAN AYDIN

Açıkçası bu kadar fazla harcama yapıldığını bilmiyorduk. Belki de bizden istenen miktar fazla olmayabilir. Ancak bizim de gelirimiz giderimiz belli. Üreticiyi teşvik etmek için bir şeyler yapılmalı diye düşünüyorum. Odamıza kayıtlı yaklaşık 330 üyemiz var. Birçoğu bizi arayarak bir şeyler yapmamızı istedi. Dolayısıyla fiyatlar biraz aşağı çekilirse herkesin faydalanabileceği düzeye getirilirse hem üreticimiz, hem ilimiz, hem de ülkemiz kazanacaktır. Büyükşehir Belediyesi’nden gerekli duyarlılığı bekliyoruz” dedi.

Bakan Fakıbaba’ya gidecekler
Başkan Adnan Aydın, ekim ayı içerisinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya hem ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunacaklarını hem de konuyu ileteceklerini sözlerine ekledi.
Haber: Ramazan KARAKUŞ

Bakmadan Geçme