'BELEDİYE BURÇLARINA 3 HİLAL DİKİLECEK'

MHP, MYK Üyesi ve 25. Dönem Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz, 2019'da gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesinde iddialı konuşarak 'Kayseri'de belediyelerin alayını alacağız. Belediye burçlarına 3 hilal dikeceğiz ' dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi 2019 yerel seçimlerinde Kayseri’de bir hayli iddialı. İl Başkanı Baki Ersoy ile geçtiğimiz hafta 12. Olağan Büyük Kongre’de Genel Merkez Yürütme Kurulu üyeliğine seçilen 25. Dönem Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz ve İl Kadın Kolları Başkanı Serap Şule Kalın, gazetemize seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundular.
”MHP’li olmak onurdur”
Büyük kongrede MYK üyeliğine seçilmesini ve yerel seçimleri değerlendiren MYK Üyesi Süleyman Korkmaz, MHP’li üye olmanın şeref olduğunu belirterek; “ Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir neferi olmak bana büyük bir onurdur. MHP’nin çaycısı olmak dahi onur verici bir durumdur. Böylesi ulvi görevle bizi bilge liderimiz Devlet Bahçeli’nin onurlandırması Kayseri adına güzel bir hediye oldu. Genel Başkanımıza teşekkür ediyorum. 4300’den fazla kişi adını MYK üyeliğine yazdırmış, bu kadar kişi içinde bize değer vermesi bizi kat kat memnun etmiştir. Kayseri’de MHP saflarında küskün kimse yok, biz tek yumruğuz. Bu davanın toplamda 5 bin şehitleri var. Büyük sıkıntıları oldu partililerimizin... Bizim sorumluluklarımız ağır. MHP’li olmak onur ve şereftir. Bunu taşımak çok önemlidir. Kayseri’de taşın altına ellerimizi hep beraber sokacağız. Birlikte hep beraber ülkücü olacağız. Verilen görevin sonuna kadar adımız başarı olacak. Yerel seçim takvimi yaklaşıyor Kayseri’de tüm belediyelerin alayını alacağız.” şeklinde konuştu. 
“Gerçekçi iddiaları ortaya koymak gerekiyor “
MHP İl Başkanı Baki Ersoy ise yerel seçimlerde çok ciddi başarı elde ederek partiyi Kayseri’de 1. sıraya yerleştirmek istediklerini söyledi. Ersoy, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden’in “16’da 16 yapacağız” açıklamasına ise “Gerçekçi iddiaları ortaya koymak gerekiyor” atıfında bulundu.
“Liderimiz Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı konusunda hangi ölçüler boyutunda tavır sergiliyorsa bizler de kendisinin emrinde olan teşkilatlar olarak o şekilde devam edeceğiz.” diyen Başkan Ersoy; “Bu ittifakı sonuna kadar destekleyeceğiz. Üzerimize ne düşüyorsa AK Parti ile ortak hareket ederek Kayseri’de rekor bir başarıya imza atacağımızı düşünüyorum.
Yerel seçimlere gelince… AK Parti İl Başkanı 16’da 16 yapacağını açıklamış. Gerçekçi iddiaları ortaya koymak gerekiyor. MHP’nin yerelde çok başarılı olacağını düşünüyorum. Çok ciddi oranda belediye sayısına ulaşacak ve üç hilalin bayrağını belediyenin burçlarına dikeceğiz. Tüm çalışmalarımız yerel seçimlere endeksli olacak. MHP’de birlik-beraberlik tesisi tamam, küskün bir insanımız yok. Her hâlükârda seçimlere hazırız. Üç hilali belediye burçlarına asmaya az kaldı. Çok ilçede MHP’nin şansı var. Çok ilçede Belediye başkanlarına tepki olduğunu biliyoruz. MHP ‘ye çok ciddi teveccüh var. ”dedi.

 
 
MYK’nın yüzde 10’u Kayserili
1 Kasım’dan sonra ele geçirilmek istenen bir MHP olduğunu, buna müsaade edilmediğini açıklayan Başkan Ersoy;  “Bilge liderimizin belirlediği tarihte büyük kongremizi tamamladık. Bir kasımdan sonra ele geçirilmek istenen bir MHP vardı. Buna rağmen kalabalık ve coşkulu bir kurultay yaşandı. MHP her zaman yıpratılmaya çalışıldı. Çok şükür 18 Mart gününü gördük. Hem Çanakkale Deniz Zaferinin yıldönümü olması, hem Afrin’e girilip Türk Bayrağının dikildiği gün olması bizim açımızdan sevindirici bir tarih oldu. Kayseri’den sevilen insanların MHP’nin MYK asil üyeliklerine getirilmesi çok güzel oldu. Serap Şule Kalın hanımefendi bizim ilk kadın kolları başkanımız idi. Kayseri’den ilk kadın MYK üyesi oldu. Yıllarca ilçe teşkilatında bulunmuş, İl Başkanlığı yapmış, 25. Dönem Kayseri milletvekilliği yapmış, şehidimizin kardeşi olan değerli bir büyüğümüz Süleyman Korkmaz da MYK asil üyeliğine seçildi. Genel Başkanımız tüm kriterleri değerlendirip bu iki ismi tercih etmiştir. Toplamda MYK üyesinin yüzde 10 Kayserili isimlerden oluştu. Elbette gurur verici bir durum“ dedi.
 “MHP mührünü belediyelere vuracağız”
Kadınları MHP’de siyaset yapmaya davet eden MHP MYK üyesi Serap Şule Kalın da  “Kayseri’de üç yıldır MHP Kadın kolları İl başkanlığını sürdürdüm. Sahalarda iki yılda bir seçim, bir de referandum yaşadık. İl Başkanımız ile birlikte çalıştık. Benim Kayseri’de ilk kadın MYK üyesi olmak elbette önemli. MHP içerisinde kadını görünür kılmak adına genel başkanımızın takdiri olarak görüyorum bu durumu. Partimizin saflarına katılmak isteyen kadınlarımızdan bu konuda çekinen varsa, kadınların bir yerlere geleceği konusu işte ortada. Bir örnekse ben örneğim, bu açıdan kadınları partimize davet ediyorum. Bizim her dönem şurayı alırız burayı alırız diye bir hedefimiz olmadı. Süleyman başkanımızın dediği gibi her zaman alayına talip olduk. Yerel seçimlerde mutlaka başarı göstereceğimize eminim. Gövdemizi taşların altına koymak suretiyle canımızla başımızla bu işi başaracağız. Teşkilatlarımızla hep beraber kenetlendik. Kayseri’de MHP mührünü belediyelere vuracağız.” şeklinde konuştu.

Haber-Foto: Tunahan Kaya / Remzi Yıldırım
 
 

Bakmadan Geçme