'Başkanlar İz Bırakan Eserler Yapmalı'
Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, başkanların şehirde iz bırakan eserler yapması gerektiğini belirterek bu nitelikte 3 önemli proje üzerinde çalıştıklarını söyledi.Kocasinan Belediyesi olarak yaptıkları işlerin tamamının farklı,...
Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, başkanların şehirde iz bırakan eserler yapması gerektiğini belirterek bu nitelikte 3 önemli proje üzerinde çalıştıklarını söyledi.
Kocasinan Belediyesi olarak yaptıkları işlerin tamamının farklı, yeni ve öncü olmasına özen gösterdiklerini vurgulayan Başkan Çelik, Orta Yol, Kentsel Dönüşüm ve Besi Hayvancılık Bölgesi için hazırladıkları 3 projenin iz bırakan eser boyutunda büyük önem taşıdığının altını çizerek, "Rutin belediyecilik hizmetlerimiz zaten devam ediyor. Ama bu 3 proje bizim bu yıl içerisinde en fazla mesai, para ve zamanımızı alacak. Tamamladığımızda gelecek yıllarda dua alacağımız iz bırakan işler olacak” dedi.
Kentsel dönüşüm kapsamında kent merkezindeki 4 bin 800 hektarlık alanın yaklaşık yüzde 30’luk bölümünün dönüşüme ihtiyaç duyduğunu kaydeden Başkan Çelik şöyle devam etti; “Bu konuda hazırladığımız projeler birer birer hayata geçiyor. Bu doğrultuda Ahi Evran Projemiz Bakanlar Kurulu’ndan onay aldı. Böyle bir projeyi 6 ay gibi kısa sürede bu safhaya getirebilmek bizim için başarıydı. Kentsel dönüşümde 6306 Sayılı Yasa 46 kalem işi içeriyor. Biz şimdi 18. sıradaki işe geldik. Ama burası bizim için önemli bir eşikti. Bu eşiği aştıktan sonra işler biraz daha rahatlıyor. Ahi Evran Projesi’nde bundan sonraki işimiz mekânsal projelerin yapılması ve onaylanmasıdır. İnşallah kısa sürede tamamlayacağız. Ahi Evran’la birlikte yürüyen 7 bölgemiz var. Bunlarla ilgili İmar Müdürlüğü, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ve İmar A.Ş’miz uyumlu ve koordineli olarak çalışmalarına devam ediyor. İnşallah o projelerimiz de çok süratli bir şekilde hayata geçirilecek.”
Mevcut geniş yol ve kaldırımları geçmişte Kayseri’ye kazandıran merhum Osman Kavuncu’yu hatırlatan Başkan Çelik, “60 yıl geçmesine rağmen O’nun açtığı geniş yollar ve geniş caddelerden dolayı kendisini rahmetle anıyoruz. Bu Orta Yol Projesi de önümüzdeki 10 yıllar boyunca bizleri yad ettirecek bir proje olacak. Projenin tanıtımını da bu ay içerisinde yapmayı planlıyoruz. Şimdiye kadar açılan bölümünü hariç tutuyorum. Burada bizim şansımız Sarımsaklı Ana Taşkın Kanalı’nın iki yanındaki kamuya ait olan bölümleri yol olarak kullanabilme imkanımızdır. Dolayısıyla harcayacağımız asfalt, altyapı ve kanalın betonarme içerisine alınması 20-25 milyon lira tutacak. İnşallah bu projeyi mevcut belediye bütçesiyle yapıp hayata geçireceğiz" şeklinde bilgiler verdi.
Besi Hayvancılık Bölgesi Projesi’yle ilgili olarak da bilgiler veren Başkan Çelik, "Kocasinan’daki kanatlı hayvan, yumurta tavukçuluğu çiftlikleriyle büyükbaş besi ahırları bugünkü modern şehre temizlik açısından sıkıntı oluşturuyor. Koku ve mikrop üretiyor. Burayı nasıl iyileştiririz diye yola çıktık. Hayvancılık Kayseri Ekonomisi için ciddi bir değer konumunda. Bu arkadaşlarımıza daha hijyenik ortamlarda çalışabilecekleri, daha geniş ve daha hızlı büyüyebilecekleri yer oluşturabilirsek, ciddi bir ekonomik potansiyel üreteceğimizi düşünüyorum. Bu konudaki en büyük sıkıntımız ise büyük ölçekli, çevre açısından sorun teşkil etmeyecek şekilde, merkezden uzak bir yer teminiydi. Bir çalışma yaptık ve 4 milyon metrekareden büyük bir alanı hazineden talep ettik. Bu alan için Hazine ve Milli Emlak’la görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu.
Başkan Çelik sözlerini şöyle noktaladı, "Kayseri’de şu anda sadece 100 bin büyükbaş ve 2 milyon tavuk var. Bunu artırabilirsek her yıl nakit olarak ekonomiye 1 milyar liralık bir kaynak oluşturmuş olacağız. Bu paranın tamamı da Kayseri’de kalacak. Bu büyük bir proje. İnşallah Ankara’da bakanlarımız ve hükümetimizin desteğiyle 3 önemli projeyi de kazandıracağız."