Baro'da yeni başkan Cavit Dursun

Kayseri Barosu'nda Olağan Genel Kurul yapıldı. Mevcut Başkan Fevzi Konaç'ın yeniden aday olmadığı genel kurulda 4 aday yarıştı. Seçim sonrasında resmi olmayan sonuçlara göre 492 oy alan Avukat Cavit Dursun ipi göğüslemeyi başardı. Diğer adaylardan Kubilay Hasan Gürcan 280 oy, Ali Köse ise 271 oy aldı. Bağımsız aday Mücahit Harmancı ise ancak 1 oy alabildi.

Kayseri Barosu’nda başkanlık seçimi heyecanı yaşandı. İki gün süren genel kurulun ilk gününde protokol konuşmaları gerçekleştirildi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen Baro Olağan Genel Kurulu yoklama ve Baro Başkanı Fevzi Konaç'ın açılış konuşmasıyla başladı.
Yeni dönemde aday olmayan Konaç, 4 yıllık başkanlık dönemine hüzün ve zorluklar içerisinde veda ettiğini belirterek bu süreçte kendisiyle görev yapan yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.
Kayseri Barosunun ülke genelinde itibar sahibi bir baro olduğunu belirten Konaç, şunları kaydetti:
"Hatalarımız, kusurlarımız, eksiklerimiz, temsil görevi yaparken insani zaaflarımızdan kaynaklı belki sizleri üzmüş belki istemeden yanlışlarımız olmuş olabilir. İktidar demek tercih demek. Tercihler de her zaman isabetli olmayabilir. Bu görev sürem içerisinde aldığımız kararların yüzde 99'unda oy birliği ile Kayseri Barosunu temsil etmeye gayret ettik. Altını çizmek istediğim bir mevzu da Türkiye toplumunda Türk milleti içerisinde Kayseri Barosunun bir yeri, bir imajı var.  Bunu hassasiyetle ayakta tutmaya gayret ederken belki bilemediğimiz hatalarımız olmuş olabilir. Sizlerden de milletimizden de özür dilemek boynumuzun borcudur."
Genel kurulun ikinci gününde ise başkanlık seçimleri yapıldı. Adliye içerisindeki Baro’da gerçekleştirilen seçimde bin 247 üyeden yaklaşık bin 44 kişi oy kullandı. Akşam saat 17.00’den sonra açılan sandıklarda başkan adayları Cavit Dursun, Kubilay Hasan Gürcan, Ali Köse ve Mücahit Harmancı'nın listeleri yarıştı.

Cavit Dursun 492, Kubilay Hasan Gürcan 280, Ali Köse 271, Mücahit Harmancı 5 oy aldı.

Dursun'un yönetim kurulunda Yavuz Ersolak, Oğuz Erinç, Betül Burçin İlter, Ertan Alev, Zahide Deniz, Semih Yarıkan, Gizem Özcan Yönder, Doğanay İğde, Niyazi Ünalmış ve Burcu Binici yer aldı.

Mevcut Baro Başkanı Fevzi Konaç, genel kurulda aday olmamıştı.
Haber: Ramazan KARAKUŞ

Bakmadan Geçme