Bank Asya ödemeleri başladı!

Asya Katılım Bankası nezdindeki sigortalı katılım fonlarının, Vakıf Katılım Bankası aracılığıyla hak sahiplerine ödenmesine başlandı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK) 22 Temmuz 2016 tarih ve 6947 sayılı kararı ile 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 107. maddesinin son fıkrası uyarınca faaliyet izni kaldırılan ve buna istinaden Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından hakkında anılan kanunun 106. maddesi kapsamında işlemler tesis edilmeye başlanmış olan Asya Katılım Bankası nezdindeki sigortalı katılım fonları toplamının 100 bin liraya kadar olan bölümü, hak sahiplerine TL cinsinden ödeniyor
Asya Katılım Bankası'nda hesabı döviz ve kıymetli maden cinsinden olan hak sahiplerine, yabancı para birimi veya kıymetli maden cinsinden ödeme yapılmıyor.
Ödenecek katılım fonu tutarlarının belirlenmesinde 22 Temmuz 2016 itibarıyla Asya Katılım Bankası'ndaki hesaba ilişkin veriler esas alındı.
Bank Asya süreci
BDDK, kurulun 3 Şubat 2015 tarihli ve 6187 sayılı kararı ile 5411 sayılı Bankacılık Kanunu kapsamında Asya Katılım Bankası AŞ'deki imtiyazlı pay sahipleri açısından kurumun etkin denetimini engellemeyecek şeffaf ve açık bir ortaklık yapısının banka tarafından sunulamadığı gerekçesiyle mezkur ortakların paylarına ilişkin temettü dışındaki ortaklık haklarının TMSF tarafından kullanılmasına karar verdiğini duyurmuştu.
BDDK, 29 Mayıs 2015'te aldığı 6318 sayılı karar ile de Bank Asya'nın "temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimini" TMSF'ye devretmişti.
Fon Kurulu tarafından satışa çıkarılan, ihale süresinin de uzatılmasına karşın herhangi bir teklif gelmeyen Bank Asya'nın, BDDK'nın 22 Temmuz 2016 kararı gereğince 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 107'nci maddesinin son fıkrası çerçevesinde faaliyet izninin kaldırılmasına karar verilmişti.
 İşte yapılması gerekenler
Talep edilen belgeleri sunmayan veya söz konusu belgeleri imzalamaktan imtina eden veya şartlı olarak imzalamak isteyen mudilere ödeme yapılmayacağı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Ödeme için başvuru esnasında başvuru dilekçesinin mudi veya varsa yetkili temsilcisi tarafından imzalanması, mudiye veya varsa yetkili temsilcisine ait Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını içeren nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaportun ibraz edilmesi (İbraz edilen kimlik belgesinde ad ve/veya soyadı değişiklikleri olmuş ise söz konusu değişikliği tevsik edici belgelerin de ibrazı edilmesi), velayet, vesayet, veraset ve vekalet kapsamında yapılacak ödemelerde yetkiyi tevsik edici belgelerin aslı veya noter tasdikli suretinin ibraz edilmesi, ibraname ve taahhütnamenin mudi veya varsa yetkili temsilcisi tarafından doldurularak imzalanması gerekmektedir. Konuya ilişkin detaylı bilgiler, Vakıf Katılım Bankası AŞ'nin 0850 582 6 582 numaralı ve Asya Katılım Bankası AŞ'nin 0850 222 4 888 ve 444 4 888 numaralı çağrı merkezlerinden 5 Aralık 2016 Pazartesi gününden itibaren edinilebilecektir. Vakıf Katılım Bankası AŞ şubelerine ilişkin bilgilere www.vakifkatilim.com.tr adresinden ulaşılabilir.”
(trthaber.com)
 
 

Bakmadan Geçme

Kayseri Gündem - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
0533 704 84 10
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!