Balıkseverlere müjde

Balıkçıların heyecanla bekledikleri 1 Eylül'de avlanma yasağının sona ermesi ile birlikte sezonun ilk balıkları tezgahlardaki yerini aldı.

Balık severler ve satıcıların sabırsızlıkla beklediği av yasağı geçtiğimiz günlerde sona erdi. Yasağın sona ermesiyle birlikte tezgahlarda taze balıklar yerini alırken, damak zevkine düşkünler soluğu balık dükkanlarında almaya başladı.
Sivas Caddesi’nde 25 yıldır balıkçılık yapan Osman Kurt,  "Her geçen gün balık fazlalaşırsa fiyatlar da düşer. Balığın taban fiyatı yoktur. Bol olduğu zaman ucuz olur. Az çıktığı zaman da fiyatlar yüksek olur. Yıllardır böyle devam ediyor. Şuanda sezonun ilk balığı palamuttur. Palamut, Kasım ayına kadar devam eder. Palamuttan sonra ise Şubat ayına kadar çinekop, istavrit ve hamsi çıkar" dedi.
Balık alırken dikkat edilmesi gerekenler
Balık alırken dikkat edilmesi gerekenleri de dile getiren Kurt, "İlk önce hijyenik ortamda standartlara uygun dükkandan balık alınması tercih edilmesi gerekmektedir. Dükkanda satılan balıklar ilgili birimlerce kontrol edilmektedir. Standartlara ve boylarına uygun olmayan balıklar satılmamaktadır ve imha edilmektedir. Balığın tazeliğini anlamak için balığın öncelikle salyangozları kırmızı rengi, denizden çıkmış gibi parlak ve diri olması lazım. Sağlık açısından vatandaşlarımız haftada 2 kez balık tüketmeleri gerekmektedir" şeklinde konuştu.
Tezgahları süsleyen sezonun ilk balıklarının fiyatları ise şu şekilde:  Palamudun tanesi 8 TL, hamsi 7,50 TL, istavrit 8,50 TL, çinekop 10 TL, Barbun 19 TL.
 İlerleyen günlerde ise tekir, mezgit, lüfer, mırlan, kalkan, Karadeniz somonu, Norveç somonu tezgahlara inecek.
Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ                       

Bakmadan Geçme