Balık tezgahları şenlendi

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte Sivas Caddesi'ndeki balık tezgahları hareketlendi. Barbun 50, palamut 10, mezgit 15, istavrit, hamsi ise 6,5 liradan satılıyor.

Uzmanlar ısrarla haftada en az 1 kere balık yenmesini tavsiye ederken, şu günlerde tam anlamıyla olmasa da balık tezgahlarında gözle görülür bir hareketlilik yaşanmaya başladı.
Kentimizde yıllardan beri balık severlere hizmet eden Sivas Caddesi balıkçıları bugünlerde emeğinin karşılığını biraz da olsa almaya başladı. Balık tezgahlarının yolunu tutan vatandaşlar damak zevkine uygun balığı alarak evinin yolunu tutuyor.

Palamut-istavrit-uskumru zamanı
Balıkçı Remzi Yılmaz, her balık türünü mevsimine göre tüketmenin daha doğru olacağını kaydederek, şu an için palamut, istavrit ve uskumrunun tam zamanı olduğunu kaydetti. Yılmaz, en çok tercih edilen balık türü olan hamsinin ise 15 Ekim’den sonra daha lezzetli olacağını sözlerine ekledi.

Sıcaklardan dolayı tercih edilmedi
Av sezonunun 1 Eylül’de açılmasına rağmen havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı satışların henüz istenilen düzeyde olmadığını aktaran Yılmaz; “Birkaç gündür havaların soğumasıyla balık severler yavaş yavaş gelmeye başladı. Dolayısıyla işlerimiz biraz hareketlendi. Bundan sonra daha da iyi olacağını düşünüyoruz. Balığın faydalarını saymaya gerek yok. Herkes zaten biliyor. Kendilerine iyilik yapmak istiyorlarsa haftada en az 1 kere balık tüketsinler. “ dedi.

Doktor sülükler
Balığın yanı sıra sülük satışı da yaptıklarını dile getiren Remzi Yılmaz, “4 sülük 10 TL. Doktorlar kadar iyi. İhtiyacı olanları bekliyoruz” dedi.
Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ
 

Bakmadan Geçme