• Haberler
  • Gündem
  • Baki Ersoy adaylığını açıkladı, muhaliflere yüklendi.

Baki Ersoy adaylığını açıkladı, muhaliflere yüklendi.

'FETÖ kuklalarına partimizi teslim etmedik'

MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, il başkanlığına yeniden aday olduğunu açıkladı. İl binasında düzenlenen basın toplantısında adaylığını açıklayan Ersoy, “FETÖ’cü hainlerin desteklediği kuklalara partimizi ve ülkemizi teslim etmeyeceğimizi gösterdik.” ifadelerini kullandı.
 

Basın toplantısına önceki MHP Kayseri Milletvekilleri Hasan Ali Kilci, Süleyman Korkmaz, il ve ilçe kadın kolları başkanları ve ilçe başkanları katıldı. MHP’nin Kayseri’de 16 ilçe kongresini tamamladığını hatırlatarak konuşmasına başlayan Ersoy, “Ülküdaşlarımızın tek aday üzerinde anlaşıp, büyük bir coşku ile gerçekleştirdiği toylarımız dosta güven vermiş, Türklük hasımlarına korku salmıştır.” dedi.
“Kazanan birlik ve beraberlik olacak”
16 ilçe teşkilatının Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidarı hedefi etrafında tek vücut olduğunu kaydeden Ersoy sözlerini şöyle sürdürdü,
“Sarız ve Pınarbaşı’nda kazanan uzlaşmadır. Akkışla ve Sarıoğlan’da kazanan kararlılıktır. Özvatan ve Felahiye’de kazanan vicdandır. Bünyan ve Tomarza’da kazanan vefadır. Develi ve Yahyalı’da kazanan fedakârlıktır. İncesu ve Yeşilhisar’da kazanan ilkelerimizdir. Hacılar ve Talas’ta kazanan ülkülerimizdir. Melikgazi ve Kocasinan’da ise teşkilatçılık ve birliktelik kazanmıştır.
Gerçekleştirdiğimiz ilçe kongrelerinde kazanan birlik ve beraberlik olmuştur. Sıra il kongremize gelmiştir. Şüphesiz il kongremizde de kazanan yine birlik ve beraberliğimiz olacaktır.”

“Yılmadık, yıkılmadık”
“Şahsımın il başkanlığında, birbirinden değerli dava arkadaşlarımla birlikte göreve geldiğimiz 8 Şubat 2015 tarihinden günümüze kadar iki genel seçim ve bir referandum süreci yaşadık.” diyen Ersoy, açıklamasını şöyle sürdürdü,
“Çok şükür hepsinden alnımızın akıyla çıktık. Elimizden gelenin en iyisini ortaya koymak adına gecemizle, gündüzümüzle çalıştık. Ailelerimizden, işlerimizden fedakârlık ettik. Söz konusu partimiz olunca tüm dertlerimizi unuttuk. Değerli dava arkadaşlarımızla birlikte sırt sırta, omuz omuza mücadele ettik.
Keşke önümüze çıkan zorluklar sadece seçim çalışmalarından ibaret olsaydı. Özellikle 1 Kasım seçimleri sonrasında baş gösteren, 16 Nisan referandum süreci ve sonrasında da devam eden partimizi hedef alan saldırılara maruz kaldık. O günden bugüne MHP Kayseri İl Teşkilatının neferleri olarak liderimizin yanında saf tuttuk.
Her platformda haklılığımızı savunduk. Her türlü mücadeleyi verdik. Yılmadık, yıkılmadık.”
Muhaliflere yüklendi
Konuşmasında MHP’li muhaliflere de göndermelerde bulunan Ersoy, “Burası Kayseri, burada oyun bozulur’ dedik ve dik duruşumuzla 15 Temmuz gecesi alçaklıkta sınırlarının olmadığını öğrendiğimiz FETÖ’cü hainlerin desteklediği kuklalara partimizi ve ülkemizi teslim etmeyeceğimizi gösterdik.
16 Nisan referandumu sürecinde ilimizde gerçekleştirdiğimiz mitinge katılım ve referandum sonucundaki rekor evet oyu, Kayserili hemşerilerimizin Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye olan güvenini herkese gösterdi.
Liderimizin ağzından çıkan her söz bizler için emirdir.
Kayseri’deki ülküdaşlarımın kulakları her türlü fesada sağır, gözleri her türlü fitneye kördür.
Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin ‘MHP bitti diyenlere Kayseri il teşkilatımız Türkiye’de ilk kongreyi yaparak gerekli dersi vermiş ve ilk ilçe kongresinden son ilçe kongresine kadar tek adaylı olarak kongrelerini tamamlayarak büyük bir başarı elde etmiştir’ sözleriyle övgüsüne mazhar olan teşkilatımızın; il kongremiz aracılığıyla aynı dersi tekrarlayacağına inancım tamdır.” şeklinde konuştu.
İl Kongresi 21 Mayıs’ta  
21 Mayıs Pazar günü gerçekleştirecek kongreden hemen sonra, göreve geldikleri ilk günün azmiyle çalışmalarına kaldığı yerden devam edeceklerini ve davalarını hak ettiği yerlere taşıyacaklarını belirten Ersoy, “Bugüne kadar başardıklarımızı referans noktası sayıp, daha ileri hedefleri gerçekleştirmek adına, daha çok çalışmak, yılmadan mücadele etmek için gerçekleştireceğimiz kongrede tekrar adayım. Rabbim bizi çıktığımız yolda muzaffer eylesin.
21 Mayıs Pazar günü Kadir Has Kongre Merkezinde saat 10:00 da başlayacak il kongremize tüm Kayserili hemşerilerimiz davetlidir. Konuşmama son verirken hepinizi en derin saygı ve sevgilerimle selamlıyor, Allah’a emanet ediyorum.” sözleriyle konuşmasını noktaladı.
Basın açıklamasının ardından Baki Ersoy ve partililer bozkurt işaretleri yaparak “Ne Mutlu Türküm Diyene!!!” sözleri ile basın açıklamasını bitirdiler.
Haber/Fotoğraf: Bünyamin Gültekin
 
 

Bakmadan Geçme