Babasının hayalini kızı gerçekleştirdi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın geliştirdiği 'Koruyucu aile' modelini anlatan bir toplantıda kentimizde yaklaşık 4 ay önce 2 yaşındaki bir çocuğun koruyucu anneliğini üstlenen Betül Erkurt, bu duygunun kelimelerle anlatılamayacak kadar büyük olduğunu belirterek 'Rahmetli babam anneme her zaman 'Yurttan bir çocuk alalım, ya da bir öğrenci okutalım' derdi. Onun hayalini ben gerçekleştirdim' dedi.

Valilik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Talas Belediyesi işbirliği ile “Koruyucu aile Tanıtım programı” düzenlendi.
“Sıkıntılı dönemi birliktelik ile aşabiliriz”
Talas Belediyesi’ne ait salonda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu yaptı. Palancıoğlu, “Amerika’da resmi rakamlara göre yeni doğan çocukların yüzde 65’i evlilik dışında oluyor. Evliliklerin yüzde 50’si ilk yıl içeresinde boşanmayla sonuçlanıyor. Türkiye’de de boşanmalar maalesef arttı. Kayseri boşanmalarda hızlı bir artış yaşıyor. Maalesef sıkıntılı dönemler geçiriyoruz. Bu sıkıntıları çözmek için el ele vermeliyiz. Bu noktada Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün yükü ağır. Bizler de belediyeler olarak yardımcı olma noktasında elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.
“Onların sadece sevgiye ihtiyacı var”
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer ise Koruyucu aileliğin kalbe ve gönüle dokunma sanatı olduğunu belirterek; “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yaralıları tamir eden bir Bakanlık.  Koruyucu aile alanı da son derece önemli bir alan. Koruyucu aile toplantılarımızın ilkini Talas’ta gerçekleştirmeyi uygun gördük. Bundan sonra ki süreçte tüm ilçelerde devam edecek. Amacımız çocuklarımızı annelik, babalık edebilecek uygun insanlarla bir araya getirmek. Lütfen kalbinizi bu çocuklara açın. Bunların aile ortamına ihtiyaçları var. Devletimizin imkanlarından zaten yararlanıyorlar. Fiziki mekanlar fazlasıyla var. Şartlar ne kadar iyi olursa olsun, bir annenin, babanın yanında yetişmesi kadar güzel ve pedigojik bir etki olamaz. Biz biliyoruz ki her çocuğun anavatanı gerçek ailesidir. İşte o yoksa koruyucu aile modelini devreye sokuyoruz. Onların sadece sevgiye, ilgiye ihtiyacı var. Lütfen bunu esirgemeyelim” şeklinde konuştu.
“İnci’yi kendim doğurmuşum gibi seviyorum”
Kentimizdeki 159 koruyucu aileden birisi olan Erkut ailesinden anne Betül Erkurt’ta düzenlenen programda duygusal bir konuşma yaparak yaşadığı maneviyatı anlattı.
2 buçuk yaşındaki bir çocuğun 4 ay önce koruyucu aileliğini üstlendiklerini belirten Anne Erkurt; “Evliliğimizin üzerinden uzun bir süre geçtikten sonra uzun uğraşla sonucu tüp bebek yöntemiyle kız çocuk sahibi olabildim. Bir kez daha çocuk sahibi olmak istedik ama olmadı. Rahmetli babam anneme her zaman ‘Yurttan bir çocuk alalım, ya da bir öğrenci okutalım’ derdi. Onun gerçekleştiremediği hayalini ben gerçekleştirdim. Çok mutluyum. “ dedi.
“Annelik doğurmak değil, sahiplenmektir”
Çocuğu kendisi doğurmuş kadar benimsediğini ve sevdiğini dile getiren Erkurt şunları söyledi:
“O’nu çok seviyoruz. Sadece ben değil, annem, amcaları, teyzeleri herkes seviyor. Biz o kadar çok alıştık ona. Onu yurttan aldığımızı unutuyorum, kendimi onun öz annesiymişim gibi hissediyorum. Geceleri uyanarak yanı başına bakarak beni kontrol etmesi, ‘Anne’ diye seslenmesi; benim de ‘Buradayım kızım’ dedikten sonra uyamaya devam etmesi beni çok mutlu ediyor. Bence annelik doğurmak değil, sevgini vermek sahiplenmektir. Evimizin bereketi oldu. Neşemiz arttı. Onunla birlikte şimdi iki tane kızım oldu. Tek hayalim ikisini de okutarak memleketi faydalı bireyler olarak yetiştirmek. Çevremizde sevgimizi verebileceğimiz o kadar çocuk var. Sevginizi onlarla paylaşın. Onların koruyucu ailesi olun. Onların paraya, pula, kıyafete ihtiyacı yok. Onların sevgiye ve aile ortamına ihtiyacı var. Ne olursunuz bunu onlara verin.”
Betül Erkut’un konuşması salonda duygu dolu anların yaşanmasına neden olurken, büyük alkış aldı.
Düzenlenen program Sosyal Hizmetler Uzmanı Seda Parlak’ın “Koruyucu aile nedir?, Kimler koruyucu aile olabilir?, Neden koruyucu aile olmalıyım?, Koruyucu aileye sağlanan imkanlar neler? Konulu sunumuyla son buldu.





Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ

 

Bakmadan Geçme