Babanın çaresizliği

Mahmut Aseldöktü isimli bir vatandaş Azerbaycan hükümeti tarafından yaklaşık 4 ay önce kızı Yasemin Aseldöktü'ye sahte kimlik düzenlendiğini, Azerbaycan'a götürüldüğünü iddia etti. Aseldöktü yetkilerden yardım istedi.

Mahmut Aseldöktü isimli vatandaş yıllar önce çalışmak için gittiği Azerbaycan’da Bahar Nezirova isimli kadınla tanışarak evlendiğini ve 2011 yılında Yasemin adını verdikleri kız çocukları dünyaya geldiğini söyledi.  Geçimsizlik yüzünden 2015’te ayrıldıklarını dile getiren Mahmut Aseldöktü, o tarihten bu yana kızı ile birlikte yaşamaya başladığını anlattı.

Mahmut Aseldöktü’nün verdiği bilgilere göre Kendisiyle birlikte yaşayan Yasemin Aseldöktü isimli çocuğu, 9 Ocak 2017 sabahı Ankara Azerbaycan Büyükelçiliği tarafından görevlendirilen Avukat Saide Ekmen, 20 kadar polis, icra memurları ve pedagog eşliğinde kendisinden zorla alındı. Eve gelen polislerin kendisine şiddet uygulayarak zorla çocuğu aldıklarını belirten Mahmut Aseldöktü şunları söyledi:
“Çocuğum Yasemin Aseldöktü’yü Avukat Saide Ekmen, annesi Türkiye’de olmadan icra memurları ve güvenlik güçleri ile anlaşarak gasp ederek Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği’ne teslim etti. İki gün orada rehin tutulduktan sonra da adına düzenlenmiş sahte kimlik ve sahte pasaport ile ülkemizden çıkış yaptılar. Azerbaycan Büyükelçiliği FETÖ-PDY hakim ve savcılar ile çalışıyor. Çocuğumu sınır kapısından geçiren polis memuru Azerbaycan Büyükelçiliğinden rüşvet alarak sahte pasaport çıkardı. Türk kimliği olan çocuğum yargı kumpası ile Azerbaycan vatandaşı olarak yabancılara satılıyor. Dört aydır çocuğum kayıp. Kumpas ile satan yargı halen kumpaslara devam mı edecek yoksa suçluların açığa çıkmasını mı sağlayacak?”
Mahmut Aseldöktü konuyu CİMER ve Cumhurbaşkanlığı’na da taşıdığını belirterek, mahkemede kendisinin konuşturulmadığını da iddia etti.
Babaanne Sevim Aseldöktü de torunun bulunması için yetkililere seslenerek; “Onu ben büyüttüm. Burnumda tütüyor. Aylardır gözüme uyku girmiyor. Allah rızası için onu bulsunlar” şeklinde serzenişte bulundu.
Kayseri Gündem

Bakmadan Geçme