Azmin zaferi!

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mimarlık Fakültesi'nde 2015-2016 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle 21. dönem mezuniyet programı kapsamında 130 öğrenci mezun oldu. Gazetemiz imtiyaz sahibi Oğuz Memiş'in eşi 51 yaşındaki Gönül Memiş de kazandığı diploma ile herkesin takdirini topladı.

 Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen mezuniyet törenine; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak ile Prof. Dr. Murat Doğan, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Aslantaş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun’un yanı sıra, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Aslantaş mezunlara tavsiyelerde bulunarak, çevrenin dengesini bozmadan şuurlu bir şekilde imar etmek gerektiğini söyledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak ise, mezunlara mesleki hayatlarında başarılar diledi.

Konuşmaların ardından aralarında Gönül Memiş’in de yer aldığı öğrencilere mezuniyet diplomaları verildi.

Gönül Hanımın okuma azmi örnek oldu

Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Oğuz Memiş’in eşi Gönül Memiş ERÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünü başarıyla tamamlayarak diploma almaya hak kazandı. 51 yaşında mezun olan Gönül Memiş, gösterdiği azim ve başarısı ile okumanın yaşının olmadığını bir kez daha göstermiş oldu.

Başörtüsü mağduru

Başörtüsü zulmü nedeniyle 1985 yılında Yıldız Teknik Üniversitesini bırakmak zorunda kalan Gönül Memiş, o günden bugüne Üniversite mezunu olmayı hep hayal ettiğini söyledi.

Uzun ve zorlu bir maratonun ardından eğitimini başarıyla tamamlayan Gönül Memiş, 51 yaşında diploma sahibi olarak haklı bir gurur yaşadı.

Kız kardeşi de aynı sevinci yaşadı

Diğer yandan Gönül Memiş’in kız kardeşi olan Fatma Ersözlü de Erciyes Üniversitesinde İbrani Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olarak 48 yaşında diploma sahibi olmanın sevincini yaşadı.

Bizde Kayseri Gündem Gazetesi olarak Gönül Memiş ve Fatma Fatma Ersözlü’yü kutlar, bundan sonraki yaşamlarında başarılar dileriz.

Haber: Ramazan KARAKUŞ 

Bakmadan Geçme