• Haberler
  • Gündem
  • Aydın Doğan'dan Hacı Yakışıklı'ya 20 Bin TL'lik dava..!

Aydın Doğan'dan Hacı Yakışıklı'ya 20 Bin TL'lik dava..!

Doğan Holding'in patronu ve Hürriyet Gazetesi'nin sahibi Aydın Doğan ile aynı gazetenin yazarı Ahmet Hakan Coşkun tarafından Yeni Akit Gazetesi yazarı Hacı Yakışıklı'ya yazdığı köşe yazılarından dolayı hapis ve tazminat istemiyle dava açıldı. Hacı Yakışıklı, gazetemizde de haftanın muhtelif günlerinde köşe yazıları yazıyor.

Sabah ve Takvim gazetelerinin haberine göre Aydın Doğan ve yazarı Ahmet Hakan Coşkun gazetecileri dava yağmuruna tuttu. Aralarında Hacı Yakışıklı’nın da bulunduğu gazetecilere çeşitli yazıları sebebiyle davalar açıldı.

Yeni Akit Gazetesi yazarı ve hukukçu Ali İhsan Karahasanoğlu “Özgürlük isteyenlerin, Akit’e açtıkları davalara bakın” isimli köşe yazısında konuyla ilgili şunları yazdı:

“Aydın Doğan, yazarımız Hacı Yakışıklı’nın “Kelkitli mi, Telavivli mi?” başlıklı yazısı sebebi ile mahkemeye koşmuş. O da, 20 bin lira tazminat talep ediyor.. Onun rahatsız olduğu ve davaya dayanak aldığı eleştiri ne?  Şu cümle: ‘1993’te kurduğu KanalD ile diziler üzerinden Türkiye gençliğine yön vermeye çalışmış, tecavüzü meşru ve sevimli göstermiş, baldırı çıplak gezmeyi medeniyet çıtası, alkolü cici avutucu, sapkınlığı komedi olarak sunmuştur.’

Eeee? Yalan mı bunlar? ‘Ben KanalD’nin yayınlarından sorumlu değilim’ dese... Belki anlarım... Ama KanalD’nin yayınları orda... Bir gecelik ilişkilerden tutun.. Evli erkeklerin, evli kadınların, eşleri dışındaki kişilerle ilişkilerini güzel gösteren filmleriniz, yalan mı? Aydın Bey’in de davasından bir şey çıkacak değil ama... Saflarını belli etmek için, açıyorlar işte.”

Sabah ve Takvim gazetesinin haberlerine göre Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan Coşkun; Akit Gazetesi’ndeki yazıları sebebiyle Hacı Yakışıklı’ya 2,5 sene hapis cezası istemiyle dava açtı.

Aydın Doğan ve kendisine bağlı yayın grupları başta Sabah gazetesi olmak üzere aralarında Yeni Şafak, Akşam, Star, Yeni Akit gibi birçok gazete ve çalışanına sadece işlerini yaptığı için çok sayıda tazminat ve ceza davası açtı. Doğan'ın şikâyetiyle açılan ceza davalarında birçok yazar ve gazete yöneticisine 1 yıldan 6 buçuk yıla kadar varan hapis cezaları istendi. Böylece gazetecileri baskı altına almaya çalışan Doğan'ın tavrı "Bu nasıl basın özgürlüğü anlayışı" dedirtti.

Aydın Doğan, Yeni Akit Gazetesi’nden Hasan Karakaya için 2 ayrı davada 2,5 ve 6,5 yıl hapis; Ali İhsan Karahasanoğlu için de yine 2 ayrı davada 2,5 ve 6,5 yıl hapis istemiyle davalar açtı.

Yorumlar 1
Ergün görgün 12 Kasım 2018 11:16

Acil hacı yakısık lı beyle gorusmem lazım 0505 9844984

Bakmadan Geçme