Ayakta Tedavide Kayseri Açık Ara Şampiyon

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan, bir günde poliklinik ve acil servislerde ayakta 14 bin hastanın muayenesini yaptıklarını söyledi. Ülke genelindeki emsal hastanelerde ayakta hasta bakımında açık ara birinci olduklarını belirten Özcan, yatan hasta sıralamasında ise ilk 5'te olduklarını kaydetti.

Hastaneye başvuran her türlü hastayı kabul ederek tedavi ettiklerini belirten Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan, kentte yaşayan mülteci ve sığınmacılara karşı sağlık hizmetlerinde kısıtlama yapmadıklarını söyledi. Hastane çalışanlarının özveri ile tüm hastalara hizmet ettiklerini belirten Doç. Dr. Özcan şunları söyledi:

“1414 yatak kapasitemiz var”

”Hastanemizde 2014 yılında 3 Milyon 293 bin hastaya sağlık hizmeti verildi. Bunların bazıları sağlık durumuna göre poliklinik servislerinde ve diğer bölümlerde tedavi edildi.  Hastanemizde günde  14 bin hasta tedavi amaçlı başvurarak ayakta sağlık hizmetlerinden faydalandı. Ayakta hasta hizmeti ile ülkedeki emsal hastaneler arasında açık ara birinciyiz. Hastanemizde 1414 yatak kapasitesi var. Yatan hasta bakımından da ülke çapında 3 ila 5 arasında değişen bir sıralamada olduğumuzu biliyorum.”

 (Kayseri Gündem)

 

Bakmadan Geçme