Ayakkabı boyacıları yer istiyor

Melikgazi İlçesi Cami-i Kebir etrafında ayakkabı boyacılığı yapanlar belediyeden kendilerine sabit bir yer göstermelerini istiyor.

 Cami-i Kebir etrafında bedensel engeli olmalarına rağmen ekmek parası kazanmak için ayakkabı boyacılığı yapan işçi emeklileri 41 yaşındaki Ömür Tarı ve Parkinson hastası 56 yaşındaki Metin Öz belediyeden kendilerine sabit bir yer göstermesini bekliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Hunat ve Bürüngüz Camileri etrafında benzer uygulamasının olduğunu belirten ayakkabı boyacıları, yer konusunda belediyeye resmen müracaat ettiklerini ancak olumlu sonuç alamadıklarını belirttiler.

Zabıtalarla köşe-kapmaca oynamayalım

Bedensel engelli Ömür Tarı, ”Cenazelerde zabıtalar bizi yerimizden kovuyor. Başka yerlere gitmemizi istiyorlar. Belediyeye dilekçe ile başvuruda bulunduk. Yaz ve kış aylarında yer sıkıntımız oluyor. Ancak belediye komisyon dahi kurmadan dilekçemize olumsuz karar vermiş. Belediye yetkilileri nerede yer verirlerse biz orada ayakkabı boyamaya razıyız. Yeter ki bir yerimiz olsun ve zabıtalarla köşe kapmaca oynamak zorunda kalmayalım” dedi.

 

Haber ve Foto : Turgay Akova

Bakmadan Geçme