Avrupa'nın en kalabalık kenti İstanbul

Birleşmiş Milletler'in tahminlerine göre 38,1 milyon kişilik nüfusuyla Japonya'nın başkenti Tokyo'nun dünyanın en kalabalık kenti olduğu ortaya çıktı. Avrupa'nın en kalabalık şehri unvanını da elinde bulunduran İstanbul ise 14,8 milyonluk nüfusuyla dikkat çekiyor.

TÜİK verilerine göre Türkiye'nin nüfusu 79,8 milyon olarak tespit edilirken, İstanbul ise 14,8 milyonluk nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık şehri olarak öne çıktı.
İkinci sırada 5,3 milyon nüfusuyla Ankara yer alırken, en kalabalık üçüncü kentimiz ise 4,2 milyon nüfusuyla İzmir olarak saptandı. Nüfus yoğunluğu bakımından bu kentlerimizii sırasıyla Bursa, Antalya, Adana, Konya, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kocaeli’nin takip ettiği tespit edildi.
 
En kalabalık ilçeler Çankaya, Keçiören ve Şahinbey…
 
Türkiye’nin nüfus bakımından en büyük ilçelerine baktığımızda ilk sırayı 1 milyona yaklaşan nüfusuyla başkent Ankara’nın Çankaya ilçesinin aldığı ortaya çıktı. İkinci sırada yine Ankara’nın Keçiören ilçesi yer alırken, en kalabalık üçüncü ilçemiz ise Gaziantep’in Şahinbey ilçesi oldu. Türkiye’nin nüfusu en kalabalık diğer ilçelerinin sıralaması ise Bursa/Osmangazi, Adana/Seyhan, İstanbul/Esenyurt, Küçükçekmece, Bağcılar, Gaziantep/Şehitkamil ve İstanbul/Ümraniye olarak tespit edildi.
 
Kurum Haberi
 
 
 
 

Bakmadan Geçme