Atatürk'e hakaret soruşturması tamamlandı
"Atatürk'e hakaret" soruşturmasında, Süleyman Yeşilyurt ile Hasan Akar'ın 2.5 ile 7.5 buçuk yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları istendi.
"Atatürk'ün Hatırasına Hakaret Soruşturması" tamamlandı.
Tutuklu sanık Süleyman Yeşilyurt ile firari sanık Hasan Akar'ın 2.5 ile 7.5 buçuk yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları istendi.
Mustafa Armağan ve Yavuz Bahadıroğlu hakkında takipsizlik kararı verildi.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Basın Savcısı Ertuğrul Sarıyar, önceki gün Süleyman Yeşilyurt ve Hasan Akar hakkında "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından iki ayrı soruşturma başlatmıştı.
Soruşturmaların, Süleyman Yeşilyurt'un televizyonda Atatürk hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle, Hasan Akar'ın ise sosyal medyada paylaşılan bir videoda Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde hanım hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle başlatmıştı.
Savcılık, şüpheliler Akar ve Yeşilyurt hakkında gözaltına alınma talimatı vermişti.