ASDER Şube Başkanı Balcı, İnsan Hakları Günü'nde Mülteci Sorununa dikkat çekti

Adaleti Savunanlar Derneği Kayseri Şube Başkanı Ahmet Balcı, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, dünyadaki mülteci sorununa dikkat çekti.

Şube Başkanı Ahmet Balcı yayınladığı mesajda şu konulara değindi: 
'İnsan Hakları Günü, İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nin kabul edildiği gün olan 10 Aralık 1948’den bu yana her 10 Aralık’ta çeşitli söylem ve eylemlerle dünyanın her tarafında kutlanmaktadır.
Her ne kadar geçmiş yüzyıllara oranla dünyada ve ülkemizde insan hakları konusunda olumlu yönde büyük gelişmeler olduysa da ne yazık ki zulüm ve mağduriyet, varlığını sürdürmeye devam ediyor. Bunun en büyük göstergesi bütün dünyada görülebilen “mülteci sorunları” ve iç savaşlardır. Yüzyıllardır güçlü ülkelerce sömürülen insanlar, refahın ve insanca yaşayabileceklerine inandıkları ülkelere göç etme çabasındadırlar. Ancak, bu eylem karşısında, medeni, adil, insan hakları savunucusu diye bilinen ülkelerin gerçek yüzleri ortaya çıkmakta, insanlık dışı davranış ve zalimlikle karşılanmaktadırlar.
Bunun yanında halkının insanca ve hakça yaşama talepleri karşısında baskı ve zulme davranan Suriye ve bazı Afrika ülkelerinde olduğu gibi, iç savaşın bulunduğu ülkeler de günümüzde insan hakları ihlallerinin en çok görülmesine sebep olmaktadırlar.
Ülkemizde de sayısı milyonlarca olan mültecilere, değişik ülkelerden yeni , binlerce mülteci daha eklenmektedir. Bu durum karşısında uygar ülkelerin ülkemize vadettiği yardımlar ve yardım kuruluşlarının katkısı yetersiz kalmakta ve batılı, gelişmiş ülkelere gitmek isteyen mülteciler hiçbir ülke tarafından kabul edilmemekte, zulüm, ölüm ve işkenceyle geri itilmektedir.
Yeryüzü insanlarındır. Bütün insanlarındır. Herkesin insanca ve hakça yaşama hakkı vardır.
Adaleti Savunanlar Derneği olarak, 10 Aralık İnsan Hakları Günü münasebetiyle tüm ülkeleri, insana saygıya, hakka ve adalete davet ediyoruz.'

Kurumsal Haber

Bakmadan Geçme