Arven: Kayseri'nin parlayan yıldızı

Kayseri'de yıllardır inşat sektöründe hizmet veren dev inşaat firmalarından birisi olan Kınaş Yapı'nın ismi Arven olarak değiştirildi. Arven Yapı Endüstrisi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Say, değişiklik sayesinde Kayseri ve Türkiye'de yeni bir imaj ile anılacaklarını belirterek, bundan sonraki süreçte çok daha güzel işlere imza atacaklarını söyledi.

Bilindiği gibi Kınaş Yapı ortaklarından Hamdi Kınaş’ın paralel yapı operasyonu kapsamında tutuklanmasıyla başlayan sürecin ardından diğer ortaklar tarafından firma isminin değiştirilmesi gündeme gelmişti.

Paralel yapı ile anılmasını istemedik 

Arven Yapı Endüstrisi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Say, ortağı Ali Galip Kalaycıgil ile birlikte yaklaşık 1 ay önce düzenledikleri basın toplantısında şirketin isminin ve logosunun değişeceğini kamuoyuna duyurmuşlardı.

Erenköy Mahallesi’nde bulanan Villapark tesislerinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Orhan Say, “şirketimizin paralel yapıyla anılmasını istemediğimiz için isim ve logo değişikliğine gidileceğini ifade etmiştik. Geçen bir aylık sürede isim ve logo önerilerini değerlendirdik. Bu değerlendirmenin ardından şirketimizin yeni adının 'Arven' olmasına karar verdik.“ dedi.

 Say, "Yeni isim arayışı sürecimizde hem çevremizden hem de profesyonel kişilerden destek aldık. Pek çok kesimden çok güzel isim önerileri geldi ve ilgi de gerçekten büyük oldu. Bu ilgiden dolayı gerçekten herkese teşekkür ederiz. Yüzlerce isim önerisi arasından bir tanesine karar vermemiz gerekiyordu. Bu nedenle de, önce seçeneklerimizi azalttık ve son kalan isim önerilerini çalışma arkadaşlarımız ile paylaştık. Yaptığımız puanlama neticesinde şirketimizin bundan sonra yoluna devam edeceği unvanı ve markamızı belirledik." şeklinde konuştu.

Parlayan yıldız anlamını taşıyor

Şirkette yenilenme sürecinin yönetim değişikliği ile başladığına dikkat çeken ve “Arven” isminin “parlayan yıldız” anlamına geldiğini belirten Say, şunları söyledi:

"Yepyeni bir marka ile tüm müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek, çok daha güzel projelere imza atabilmek, şehrimizin ve Türkiye'nin parlayan yıldızı olabilmek, daha çok kişi ve firmaya istihdam alanı oluşturabilmek için değişiyor ve gelişiyoruz. Yeni ismimiz, parlayan yıldız anlamını taşıyor. Biz de buradan hareketle yeni dönemimizde Kayseri'de konut sektörüne ilham veren bir marka ve markalar arasında da parlayan bir yıldız olmayı hedefliyoruz. Arven Yapı Endüstrisi AŞ., başta bizlerden güvenini 30 yıldır eksik etmeyen halkımız olmak üzere herkese hayırlı ve uğurlu olsun.”

Haber-Fotoğraf: Ramazan KARAKUŞ

Yorumlar 1
ali 05 Mayıs 2016 09:28

yapı değişmedeikten sonra adı değişmiş ne olacak kiiii

Bakmadan Geçme