'ARA YOLLAR VE KALDIRIMLAR DA TEMİZLENMELİ'

Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, belediyelerin karla mücadelede yaptıkları çalışmalar hakkında eleştirilerinin yer aldığı yazılı bir açıklama yayımladı. Başkan Aktaş, bazı ana caddelerin ve belediye önlerin temizlendiğini ancak yaya kaldırımlarının ise temizlenmediğini belirterek, çözüm olarak kaldırımların karların solüsyonla temizlenmesi gerektiğini ifade etti.

Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkan Sinan Aktaş’ın konu hakkında yayımladığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Şehrimizin her yeri karla kaplı -20 derecelerde şehir donuyor.
Geçtiğimiz yıl Hacılar ilçemizde acı bir hadise yaşadık. Yine benzer bir hadisenin olmamasını istiyorsak istisnasız 16 ilçe belediyemiz ve büyükşehir belediyemiz sokak hayvanları ve yaban hayvanları için doğaya yiyecek bırakmalıdırlar. Kaç belediye bunu yapıyor bilmiyoruz ama bu en önemli konularımızdan bir tanesi.

Daha geçtiğimiz ay Sarıoğlan ilçemizde aç kaldıkları için köye inen sürü halinde kurtlar görülmüş ve vatandaşlarımızı endişelendirmiştir. Bu nedenle gerekli tedbirlerin alınması önem arz etmektedir.
Esasen toplanan sokak hayvanlarının bulunduğu hayvan barınakları yetersiz ve uygun da değil. Yapılması gereken hayvan yaşam alanlarının oluşturulmasıdır. Olması gereken daha güvenilir daha kontrollü daha doğal. Ama sayın başkanların böyle bir düşüncesi olmadığı görülüyor.

Oldukça yoğun yağan kar sonucunda şehir merkezinde hemen hemen 20-30 cm civarında kar birikti. Büyükşehir belediyesi solüsyon kullanarak ana arterleri açmaktadır ve buralarda bir sıkıntı yaşanmamaktadır. Her ne kadar kaldırımlara dokunmasalarda.

Ancak Melikgazi belediyemizin sorumluluğunda olan ara sokakların temizlenmesinde ciddi sıkıntılar vardır. Sadece ara yollar değil kaldırımlarda temizlenmemekte. Böylece hem ara yollar hem de kaldırımlar buzlanmaktadır.
Hiçbir yaya kaldırımdan yürümüyor yoldan yürüyor. Şehir merkezinde yayaların yoğun olduğu noktalarda kaldırım temizliği birçok noktada yapılmadığı için kaldırımdan giden bir vatandaşın düşmesi sonucunda ortaya çıkacak sıkıntının sorumlusu kimdir?

Sayın başkan temizlik yapan işçilere baklava dağıtıyor poz veriyor ama bu temizledikleri yerler neresi bilmiyorum bizim mahalleye ve gözlemlediğim kadarı ile birçok mahalleye uğramadıkları kesin. Öyle anlaşılıyor ki Sayın Başkan öncelikli olarak lüks mahallere hizmet götürüyor. Orta ve alt gelir gruplarının bulunduğu mahallelere zaman kalırsa yetişebilirlerse gidiliyor.

Ayrıca işin kolay tarafı dururken neden hala iş makinaları ile temizlik yapıldığını da anlamış değilim. Solüsyonla işi 5 dakikada halledilebilecekken neden omuz zoruyla iş yapılıyor bunu bir türlü anlayamıyoruz.
Hem yolları hem de kaldırımları solüsyon ile kolayca hızlı bir şekilde temizlenebilir. Maliyeti var mıdır evet vardır ama halkımızın güvenliği ve konforu için olması gereken budur sayın başkan.

Büyükşehir ve Melikgazi belediyesinin önüne gidiyorsunuz etrafı tertemiz hatta çimlerin aralarındaki ara yollar ve otoparklar tertemiz pırıl pırıl. Sayın başkanlar kendi kullanacakları alanları temizliyorlar vatandaşa gelince karlı buzlu kaldırımlar.

Hani bir şarkı vardı ne diyordu “Bana sevdanın yolları sana kurşunlar” Ak Parti ve belediye başkanlarındaki anlayış bu maalesef.”
 

Bakmadan Geçme