ANADOLU SAKATLAR DERNEĞİ'NDE 'DARP' İDDİASI

Anadolu Sakatlar Derneğinde bir engellinin darp edildiği iddia edildi. Bedensel ve zihinsel engelli olduğu belirtilen Yaşar Ülger Anadolu Sakatlar Derneği Genel Sekreteri Ahmet Özkan'ın dernek bahçesinde kendisini koltuk değneği ile darp etiğini iddia etti. Dernek başkanı ve genel sekreter iddiaları kabul etmedi. Darp olayının görgü tanığı olduğunu söyleyen iki dernek üyesi ise iddiaları doğruladı.

 İddiaya göre yüzde 91 oranında bedensel ve zihinsel engeli olan Yaşar Ülger Anadolu Sakatlar Derneği Genel Sekreteri Ahmet Özkan’ın kendisini mangal maşası ve sonrasında da koltuk değneğiyle dövdüğünü söyledi. Olay derneğin, üyeleri için Sarımsaklı Barajında düzenlediği etkinlikte meydana geldi. Kendisinin sebepsiz şiddete maruz kaldığını anlatan Yaşar Ülger, “Piknikte mangalda yapılan yiyeceklerden ikinci defa almak istediğimde Ahmet Özkan’ın fiili tepkisiyle karşılaştım. Mangal üzerindeki eti başkanın yiyeceğini söyleyerek itekledi, yere düşmeme neden oldu. Sonra mangalın maşasıyla koluma iki defa vurdu. İki gün önce derneğin bahçesinde otururken, beni rahatsız eden bu konuyu dernek yönetim kurulu üyelerine anlatırken, konuya Ahmet Özkan dahil oldu. Sözlü tartışmanın ardından odasından gelen Ahmet Özkan, koltuk değneğimi alarak yerdeyken kafama ve sırtıma birkaç defa vurdu. Hastaneye giderek darp raporu aldım. Reşat Vural polis Merkezine giderek Ahmet Özkan’dan davacı oldu” dedi.

Engelliye şiddet

İki ayrı şiddet olayını da gördüğünü söyleyen bedensel engelli 50 yaşındaki Türkan Memiş, “Piknikte, Ahmet Özkan ve Yaşar Ülger’in tartışmasını gördüm. Elindeki maşa ile Yusuf’un koluna vurduğuna tanık olduk. İki gün önce de derneğin bahçesinde Neşe Koçoğlu ile otururken bina girişinde erkeklerin tartışma seslerini duyduk. Sonrasında Ahmet Özkan’ın Yaşar Ülger’in kafasına koltuk değneği ile vururken gördüm. Bir engelliye böyle davranılmasını hoş karşılamıyorum. Biz engellilerin yararına kurulan bir kurumda bu tarz olayların yapılmasına yetkililerin izin vermemesi gerekir” diye konuştu.

“Ben de mağdurum”

Olayın tanıklarından olan 38 yaşındaki bir çocuk annesi engelli Neşe Koçoğlu, derneğin kendisini de mağdur ettiğini iddia etti. Olay anında kendisinin de orada olduğunu belirten Koçoğlu, “İki şiddet olayında da Türkan Memiş ile birlikte aynı şeyleri gördüm. Sebep ne olursa olsun bir engellinin bu şekilde darp olayına maruz kalmasını kabul etmiyorum. Ben de Yaşar kardeşimiz gibi dernek tarafından mağdur edildim. Dernek üyesi iken kişisel haklarımı aradığım için üyelikten çıkartıldım” şeklinde konuştu.

Dernek olayı yalanladı

Konu hakkında telefonla bilgisine başvurduğumuz Anadolu Sakatlar Derneği Genel Başkanı Osman Kılınç darp olayı ile ilgili kendisinin bilgisi olmadığını dile getirerek, Yaşar Ülger’i psikolojik hastalıklarından dolayı saldırgan olmakla suçladı. Anadolu Sakatlar Derneği Genel Sekreteri Ahmet Özkan ise kendisinin Yaşar Ülger’i dövmediğini ve kendisine iftira atıldığını belirtti. Darp olayının olmadığını ısrarla vurgulayan Ahmet Özkan, kabul etmediği suçlamalar ile ilgili Reşat Vural Karakolunda ifade verdiğin hatırladı. Özkan, “Yaşar Ülger, derneğimizde çok kişi ile kavgalı ve şiddet uygulayan bir kişidir. Ayrıca bizim derneğimize üye değildir. Kendisine kesinlikle şiddet uygulamadım. İddia ettiği gibi kendisini koltuk değneği ile dövmedim. Dün beni Reşat Vural Polis merkezinden çağırdılar ve bu konu ile ilgili, ifademi aldılar. İfadem de iddiaları kabul etmediğimi söyledim” dedi.

Haber ve foto: Ahmet Bolat

Bakmadan Geçme