ANADER yönetimi yenilendi

Son yıllarda reklamcılık alanında yaptığı ses getiren meslekî ve akademik çalışmalarla bu sektörün gitgide daha dikkatle izlediği bir meslek örgütüne dönüşen ANADER, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği yönetim kurulu seçimleriyle kan tazeledi.

Kurulduğu 2013 yılından bu yana Türkiye’nin bütün kentlerindeki reklam ajanslarını etkili bir meslek örgütünün çatısı altında ve eşit koşullarla bir araya getirebilmek için çalışan Anadolu Reklamcılar Derneği (ANADER) yeni yönetim dönemine “temiz ticaret, temiz reklamcılık” sloganıyla giriyor. 

Geçtiğimiz hafta sonu olağan genel kurulunu gerçekleştiren dernek, yeni dönemde yürüteceği sektörel örgütlenme ve bilinçlendirme çalışmalarına ilişkin olarak bu toplantıdan bir dizi önemli kararla çıktı. 

Derneğin olağan genel kurulunda ikinci kez başkanlık görevine getirilen kurucu başkan Muhittin Özdemir, Türkiye’nin üzerine son çeyrek yüzyıldır bir kâbus gibi çöken FETÖ belasının, yüksek rantın söz konusu olduğu pek çok sektör gibi reklamcılığı da çepeçevre kuşattığını belirterek, “Devlet nasıl ki konunun adlî ve hukukî takibini yürütüyorsa, bizim de namuslu reklamcılar olarak ticarî hayatta bu sosyal asalaklarla mücadelemiz kıran kırana sürüyor. Söz konusu çetenin yıllar içinde son derece kirli bir ilişkiler ağıyla kuşattığı sektörümüzü yeniden eşitlikçi bir yarış ortamına geri döndürme; ilkeli, tutarlı ve etik değerlerine bağlı bir iş kolu olarak saygınlığını artırma mücadelemiz bundan böyle de hız kesmeden sürecek” mesajını verdi. 

“Çeyrek yüzyılımız bunlarla mücadele etmekle geçti”

Kayseri ve çevre kentlerde bulunan en eski reklam ajansını 1993’de kendisinin kurduğunu hatırlatan Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Doğup büyüdüğüm kentte profesyonel anlamda ilk reklam ajansının temellerini attığım yıldan itibaren FETÖ adlı çetenin ticarî ve bürokratik hayatta kurduğu akıl almaz tezgâhlarla yüzleşmeye başladım. Kayseri’de neredeyse bütün ticaret hayatını, buna bağlı olarak reklamcılık hizmetlerini ele geçirmiş durumdaydılar. Biraz daha ilerleyince, bu işin Kayseri ile sınırlı olmadığını, sanayisi hızla gelişen, sermaye yapısı kuvvetli olan Konya, Denizli, Gaziantep, Kocaeli gibi kentlerde de krallıklarını kurduklarını dehşet içinde fark ettim.” 


“FETÖ’nün kirlettiği sektörü temizlemek zaman alacak”

FETÖ üyelerinin, örgütün işgalci doğası ve bitmek tükenmez iştahı nedeniyle kamu ya da özel sektördeki her kuruma, kuruluşa, sivil toplum örgütüne âdetâ bir virüs gibi bulaşıp orayı enfekte ettiklerini belirten ANADER Başkanı, “Yalnızca temsil ediliyor olmakla kalsalar yine iyi, Fakat kirli çalışma ilkeleriyle birlikte geliyor ve içine sızdıkları her yeri süratle sabote ediyorlar. Bunlar öyle hastalıklı adamlar ve kadınlar ki, 2012 yılında Kayseri’de reklam ajanslarını meslekî bir derneğin çatısı altında buluşturmak için ilk adımları attığımızda, çok geçmeden bizim bu girişimimize de kancayı takıp derneği hegemonyalarına almaya kalkıştılar” diye konuştu. 

Kentin reklam hayatında ön planda olan ne kadar FETÖ mensubu ajans sahibi varsa, bunların derneğin kuruluşundan hemen sonra yönetimi ele geçirmek için her türlü ayak oyununa başvurduğunu anlatan Özdemir, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“O günlerde hukuk düzenimiz ne yazık ki tamamen bunlardan yanaydı. Beni kendi kurmuş olduğum dernekten atmaya, derneğin yönetimini kendi adamlarıyla kuşatmaya çalıştılar. Yargı da bunların baştan sona eksik, yalan ve yanlışlarla dolu iddialarını aynen onayladı. Bugün, o ilk derneğin yönetiminden ‘usûlsuz seçim’ iddiasıyla çıkarılmama yol açan iddianameyi hazırlayan savcı meslekten ihraç edilmiş durumdadır. Aynı şekilde, bana karşı bu dâvâyı açan -derneklerden sorumlu- vali yardımcısı ve bu kararı onaylayan hâkim de meslekten atılmış olup, halen her ikisi de cezaevindedir.”

Özdemir, açıklamasının son bölümünde  Türkiye’nin dört bir köşesindeki irili ufaklı reklam ajanslarına seslenerek, şu çağrıyı yaptı:

“Cironuzun ya da ofisinizin büyüklüğü bizim için hiç önemli değil… ANADER için önemli olan tek şey, bireysel ya da ekip olarak bu mesleği alnınızın teriyle, bileğiniz hakkıyla yürüten, bu alanın vergi mükellefi bir ticaret erbabı olmanız… Bu asgarî koşulları yerine getirdiğiniz takdirde bütün ajansları ANADER çatısı altında görmekten onur duyarız. Üye ailemiz büyüdükçe, reklamcılık sektöründeki etki ve saygınlığımız da artacaktır.”   

Kurum Haberi 
 

Bakmadan Geçme