ZULME DUR DEMEYE GİTTİLER

Suriye'ye yardım götürmek ve olayları yakından görmek için Endonezya, Malezya ve Tayland'tan gelen ve aralarında akademisyen, iş adamı/kadını, aktivist ve STK başkanlarının bulunduğu 26 kişilik bir grup Kayseri'de basın açıklaması yaptı.

Suriye'ye yardım etmek için Endonezya, Malezya ve Tayland'tan gelen ve aralarında akademisyen, iş adamı/kadını, aktivist ve STK başkanlarının bulunduğu 26 kişilik bir grup Kayseri'de basın açıklaması yaptı. Kendilerine 'Barış Yolu' adını veren grup adına konuşma yapan Filistin'e insani yardım amaçlı giden Mavi Marmara gemisinde de bulunmuş olan aktivist Mustafa Mansur, grup olarak amaçlarının insanlık dramı yaşanan yerlere yardım götürmek olduklarını söyleyerek; 'Suriye içerisine içerisinde kışlık giyecek, gıda ve ilaçların olduğu 6 konteynır ile yardımda bulunacağız. Hedefimiz insani yardımla birlikte İslam dinini hakim kılmaktır. Din dil ırk ayrımı yapmaksızın zulmün bulunduğu her yere yardımlarımızı götürmeye devam edeceğiz.

            Grupta yer alan diğer üyeler ise batı medyasının yanlış bilgilendirmeler ile Suriye'deki olaylarının saptırıldığını söyleyerek Suriye'ye gidip dramı kendi gözleriyle görmek istediklerini belirttiler.

            Aralık'ın 22'sinde Türkiye'ye gelen grup, Aralık'ın 26'sında ise Hatay'dan Suriye'ye giriş yapacak. Kayseri'de Hilal Der'in misafiri olan grup Türkiye'deki STK'ların yardım çalışmalarını yakından görmek için Türkiye içerisinde çeşitli yardım kuruluşlarını ziyaret ettikten sonra Suriye'ye geçeceklerini açıkladılar.   

            Ülkelerinde yayın yapan basın çalışanlarının da yanlarında geldiklerini aktaran grup, basın mensuplarının Gazi Antep'ten dün Suriye'ye giriş yaptıklarını belirtti.

Haber/Fotoğraf: Bünyamin Gültekin

Bakmadan Geçme