Yunus Değirmenci: ÇELİK-İŞ TÜRKİYE'NİN SENDİKASI

Ortaya koydukları duruş ve anlayışın sendikalarına olan teveccühü artırdığını belirten Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci '52 yıl önce Karabük'te kurulan sendikamız, bugün Türkiye'nin sendikası haline geldi. Emekçiler tarafından sendikamıza gösterilen ilgi ise her geçen gün artıyor. Son 1 yıl içinde 6 bine yakın emekçi kardeşimiz Çelik-İş'i tercih etti. 2017 Temmuz istatistiklerine göre sendikamızın üye artışında rekor bir büyüme gerçekleşti. ' dedi.

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Recep Akyel ve Genel Eğitim Sekreteri Ferhan Öner ile birlikte Kardemir A.Ş.'yi ziyaret etti. Karabük Şube Yönetimi ve temsilcilerinin de eşlik ettiği ziyaret, Kardemir Genel Müdürü Ercüment Ünal ile yapılan görüşmeyle başladı.


Kardemir A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Hasan Sarıçiçek ve İnsan Kaynakları Müdürü Yusuf Gürsoy'un da katıldığı görüşmede, Genel Başkan Yunus Değirmenci, Genel Müdür Ünal'a TİS sürecinden bugüne kadar göstermiş oldukları anlayış ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.



'Kardemir'de kendimizi evimizde hissediyoruz'



Değirmenci 'Kardemir'e geldiğimizde kendimizi evimize gelmiş gibi hissediyoruz. Amacımız Kardemir'i daha da ileriye taşıyarak gelecek nesillere bırakmak' dedi.



Kardemir A.Ş. Genel Müdürü Ercüment Ünal l ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kadro ve derece sistemiyle ilgili çalışmalara başladıklarını ifade etti.



Görüşmenin ardından fabrika sahasına geçen Genel Başkan Değirmenci ve beraberindeki heyet Kok Fabrikası, Enerji Tesisleri, Yüksek Fırınlar, Nakliyat Lojistik Müdürlüğü, Çelikhane ve Sürekli Dökümler Müdürlüğü, Haddehaneler Müdürlüğü, Merkez Bakım ve Yapım Müdürlüğü ile Birleşen Üniteler Müdürlüğünü tek tek ziyaret ederek üyelerle bir araya geldi.


Karabük Şube Yönetimi ve sendika temsilcilerinden ziyaret ettiği bölümler hakkında bilgi alan Değirmenci, 'Buraya sendikal konuları konuşmak için değil, sadece sizlere olan özlemimizi dindirmek için geldik. Sendikamızın temellerinin atıldığı yer olan ve yine sendikamızın bugünlere gelmesinde büyük katkısı olan Kardemir, bizler için büyük önem taşıyor. Buradaki birlik ve beraberliği gözlemlemek, yüzlerinizin gülüyor olduğunu görmek, iş barışını sağlanmış olması hissetmek, mutluluğumuza mutluluk kattı. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi, refah ve mutluluğunuzu daim etsin' diye konuştu.



Çelik-İş'in ortaya koyduğu sendikal duruşun ve anlayışın Çelik-İş'e olan teveccühü artırdığını belirten Değirmenci, '52 yıl önce Karabük'te kurulan Sendikamız, bugün Türkiye'nin sendikası haline geldi. Emekçiler tarafından Sendikamıza gösterilen ilgi ise her geçen gün artıyor. Son 1 yıl içinde 6 bine yakın emekçi kardeşimiz Çelik-İş'i tercih etti. 2017 Temmuz Ayı istatistiklerine göre sendikamızın üye artışında rekor bir büyüme gerçekleşti. Bu Çelik-İş'e ve bizlere duyulan güvenin bir göstergesidir. Sizlerden aldığımız heyecan ve enerjiyle daha çok çalışıp hedefimizi daha da yükselteceğiz' ifadelerini kullandı.



Üyelerden gelen soruları da cevaplayan Genel Başkan Değirmenci, çalışanların ücretlerinden kesilen vergiye ilişkin olarak, 'Vergi dilimi uygulaması, özellikle Temmuz ayından itibaren biz çalışanların maaşlarını adeta kuşa çeviriyor. Devletini ve milletini seven insanlar olarak vergi vermekten elbette ki gocunmayız. Fakat bu sistemin adaletli bir şekilde uygulanmasını istiyoruz. Bu sorunun çözülmesi için ne yapılması gerekiyorsa üstümüze düşeni yapmaya hazırız' dedi.



Ziyaret üyelerle birlikte çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.
Kayseri Gündem

Bakmadan Geçme