YOZGAT BİZİ SEVDİ BİZ DE YOZGAT'I SEVDİK…

14-15 Haziran 2014 tarihinde YOŞAY BİR-DER tarafından 9. Uluslararası Yozgat Bozok Şairler Ve şıklar Şölenine katılmak için Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği Başkanı Sayın Turgut AYDIN kardeşimle Cumartesi günü saat 10.00 da 'Yiğidin harman olduğu yer' denilen Anadolu'muzun küçük ama şirin ili Yozgat'a doğru Kayseri terminalinden hareket ettik.


Şubat, Mayıs ve Haziran ayıyla birlikte bu başkanımla beraber bu üçüncü gidişimiz oluyor. Yazımın başlığında da belirttiğim üzere gerçekten Yozgat bizi sevdi bizde Yozgat'ı sevdik. Saat 13.30 civarında tarihi Çapanoğlu Büyük Camii yanında çok güzel bir terası olan dernek binasında yönetim kurulu üyesi Erdoğan BEKTAŞ kardeşim o gül yüreği ve güler yüzü ile bizi karşıladı. Bir müddet sonra derneğin emektarları Osman YÜKSEL ile Nuh ŞAHİN hocam geldiler. Hoş sohbet izzeti ikramlarla güne çok güzel bir şekilde başladık.

Bizden önce değişik şehirlerden gelen şık ve şair arkadaşlarla muhabbete başladık. Yıllar önce edebiyat sitelerinden tanıştığım Çetin KILIÇASLAN, Akademisyen Talat ÜLKER hocam, Alacadan Arap Kurt, İzmir'in iki nadide gülü Hava Avcı KÖSEOĞLU ve Şerife ÇINAR, Ankara'dan gelen uluslararası sunumlar yapan gül yürekli gönül dostum Rıfat ÇAKIR,  gül yürekli Murat DUMAN, İsmail TUNÇ, Nurettin GÜR (OZANOĞLU), Sivas'tan gelen Mustafa ALTINAY (Günümüzün Seyrani'si) ve Metin CANSIZ ile hemen sohbete başladık. 

Mustafa ALTINAY Üstadımla ilgili uzun bir yazı yazmam gerekiyor. 6 adet şiir kitabı çıkarmış bir Allah dostu, gül yürekli bir iman eri. Birçok Antolojilerde eserlerine yer verilmiş. Yüreğindeki iman, seher yelinden beslenerek şebnem damlarıyla gibi gül kokulu yüreğinden  'Bal Pınarı' olup gönüllere akmış adeta. Onunla ilgili uzun bir yazıyı ileri bir tarihe bırakıyorum. Program süresince dernekte, yurtta ve fırsat bulduğumuz her yerde yaptığımız muhabbetin tadına doyamadığımı belirtmek istiyorum.

8. Uluslararası Kapadokya Şiir şöleninde emeğini ve yüreğini koyarak çektiği kaliteli fotoğraflarla tanıdığım Orhan ÇINAR kardeşim ile bu şölende de yine birlikteydik. 1.Uluslararası Ankara Şiir Şöleninde görüştüğüm Değişlik programlardan tanıştığımız gül yürekli Ümit Zeki SOYUDURU hocamla yeniden görüşmenin zevkini tattım. Böyle değerli dostları görmek programların en güzel tarafı olsa gerek. Akşam programın yapılacağı Yozgat Belediyesi Kent Parkına kadar yürüyerek gittik. Bu yürüyüş bize güzel bir sohbet etme imknı sağladı. Program öncesi uzun yıllardır sanaldan görüştüğüm Almanya'dan gelen Ozan FEDAİ ve Amasya'dan şiir dostu Mustafa AYVALI ile görüşme ve konuşma fırsatımız oldu. En son 8. Uluslararası Kapadokya Şiir şöleninde görüştüğümüz programda yurtta oda arkadaşım, şairlerin yatağı kabul edilen Kahramanmaraş Elbistan'dan Eğitimci Şair Hanifi KARA Üstadımızın hoş sohbetinden faydalanma imknı buldum. Ayrıca programda yıllardır sanaldan tanıdığım dernek yönetim kurulu üyesi Songül YURDAGÜL kardeşimle de görüşme imknım oldu. YOFSAD Başkanı Sayın Cemil ARSLAN kardeşimle de tanıştığıma çok memnun oldum. Rabbim hayırlı ve bereketli çalışmalar nasip etsin inşaAllah.

YOŞAY BİR-DER Başkanı Salim GÜLBAHÇE yaptığı açıklamasın da; 'Kültür Ve Turizm Bakanlığı ve Yozgat Belediyesi katkılarıyla 9. Uluslararası Geleneksel Yozgat Sürmeli (Bozok Şairler ve şıklar Şöleni) programımız Sayın Rıfat ÇAKIR'ın Sunumu ve Sayın Orhan ÇINAR'ın çekimleriyle Yozgat Belediyesi Kent Parkı Nuri ŞAHİN Kültür ve Sanat Merkezinde saat 18.00 da coşkuyla başladı.

  Programa Vali Yardımcısı Sayın Yavuz GÜNEY, Bozok Üniversitesi Dekanı Sayın Tamer UÇAR ve eşleri, Yozgat Belediye Başkanı Sayın Kazım ARSLAN, Yozgat Eski Belediye Başkanı Sayın Yusuf BAŞER, Yrd. Doçent Orhan Fatih KUŞDEMİR, Yrd. Doçent Ümit EKER, Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Lütfi İBİŞ, YOFSAD Derneği Başkanı Sayın Cemil ARSLAN, YOSİAD Başkanı Sayın Mehmet SAYGI, Etnografya Müze Müdürü Sayın Hasan Kerim ŞENYURT, Özürlüler Derneği Başkanı Sayın Hamide TAŞASLAN, Ozan Kasabası Belediye Başkanı Sayın Mustafa CANSEVER, Ozan Kasabası Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Sayın Üzeyir SEVİM katıldılar.

 Şölenimize katılan birbirinden değerli sanatçı dostlarımızın yürek sesleriyle, Yozgat Üniversitesi gençlerinin okuduğu birbirinden güzel eserlerle muhteşem bir gece yaşandı. Bu kültürel ve geleneksel etkinliğimizi 2006 yılından beri her yıl sürekli olarak yapmaktayız. Yozgat kamu oyununda ilgisini günden güne daha fazla çekmesi ve izleyici ve dinleyici kitlenin çoğalması bizleri de daha büyük hedeflere yöneltmektedir ve görev ve sorumluluk yüklemektedir. Bu bağlamda bizlerde dernek olarak proje çıtasını yükseltmek suretiyle Yozgat halkına layık olacak şekilde hizmet etmeye gayret edeceğimizi kendimize görev bilerek bu etkinlik projemizi uluslararası niteliğe kavuşturmayı hedefledik.

14-15 Haziran 2014 tarihinde yapmış olduğumuz Şiir Şölenimize Yurt dışından Azerbaycan, Yunanistan ve Almanya'dan onur konukları davet ederek Yozgat halkıyla buluşturduk. Azerbaycan'dan Şaire, Yazar ve İş Kadını Raife SEXANGIZI, Şair-Yazar Ilgar TÜRKOĞLU ve Şaire Terena SÜBHAN, Yunanistan Gümülcine'den BATTAM Başkanı (Batı Trakya Türkleri Araştırma Merkezi) Prof. Dr. Özkan HÜSEYİN ve Almanya'dan Ozan FEDAİ programımıza teşrifle programımızı şereflendirmiş olup ülkelerini en güzel şekilde temsil etmişlerdir.

Ayrıca yurdumuzun değişik illerinden gelen Şair, Yazar, Gazeteci, şık, Ozan ve Sanatçı gönül dostlarımız da katılım sağlayarak şölenimize büyük zenginlik katmışlardır. Kardeş Derneğimiz YOFSAD Derneğinin de büyük katkıları ile muhteşem bir hatıralarla etkinliğimiz yapılmıştır. 

Programımıza Yurt dışından, Yurt içinden ve derneğimizden tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Bu etkinlik hazırlık ve uygulama çalışmalarımızda destek veren Dernek Başkan yardımcımız Sayın Nuh ŞAHİN, Yönetim KURULU Üyemiz Osman YÜKSEL, Yönetim KURULU Üyemiz Songül YURDAGÜL ve kardeş dernek YOFSAD Başkanımız Sayın Cemil ARSLAN, misafirlerimize servis hizmetini yerine getiren fahri üyemiz Sayın Mete CİHANGİROĞLU ile birlikte Bozok Üniversitesi öğrencilerini ve güzel yemekleriyle konuklarımıza damak zevki tattıran sayın aşçımız İdris ŞAHİN Beyi de üstün gayretlerinden dolayı tebrik ediyor teşekkürlerimi sunuyorum.

Programa Raife Serxan Qizi AZERBAYCAN, İlqar TÜRKOĞLU AZERBAYCAN, Terane SÜBHEM- AZERBAYCAN, Özkan HÜSEYİN (Gümülcine) YUNANİSTAN, Orhan ÇINAR ANKARA, Rıfat ÇAKIR ANKARA, Murat DUMAN ANKARA, Ümit Z.SOYUDURU ANKARA, İsmail TUNÇ ANKARA, Ali KARACA ANKARA, Nurettin Gür (OZANOĞLU) ANKARA, Savaş ÜNAL ANTALYA, Ali KÜÇÜK ANTALYA, Metin CANSIZ SİVAS, Mustafa ALTINDAĞ SİVAS, Neslihan TORLAK SİVAS, Vahdettin IŞILDAK BURSA, Mustafa AYVALI AMASYA, Turgut AYDIN KAYSERİ, Ali ÖZKANLI KAYSERİ, Şerife ÇINAR İZMİR, Hava Avcı KÖSEOĞLU İZMİR, Halise TEKBAŞ ADANA, Hilmi CAN ESKİŞEHİR, Hanifi KARA KAHRAMANMARAŞ, Talat ÜLKER GÜMÜŞHANE, Arap KURT Alaca/ÇORUM, Ozan DANLI Alaca/ÇORUM, Serdar ÇELİKER KARS, Nuray Kaçar ARAZ KARS, Ozan REİS Çiçekdağı/KIRŞEHİR, Salim GÜLBAHÇE YOZGAT, Cemil ARSLAN YOZGAT, Nuh ŞAHİN YOZGAT, Osman YÜKSEL YOZGAT, Erdoğan BEKTAŞ YOZGAT, Songül YURDAGÜL YOZGAT, Fikri ONAT YOZGAT, Ahmet YETİM YOZGAT, Nuri GÜLBAHÇE YOZGAT, Çetin KILIÇASLAN YOZGAT, Mete CİHANGİROĞLU YOZGAT, Doğan ÇELİK YOZGAT, Narin MENEKŞE YOZGAT, Lokman GÜLBAHÇE YOZGAT, Rıza DOĞANGÖNÜL YOZGAT, Sedat ÖZDEMİR YOZGAT, Mustafa TEKER YOZGAT, Fatih YIKILMAZ YOZGAT, Mehmet COŞKUN YOZGAT, Fatih ÇAKIR YOZGAT, Muhammed Ali YILDIRIM YOZGAT, Erdem YILDIRIM YOZGAT, Mete CİHANGİROĞLU, YOZGAT, Necati UYAR YOZGAT, İdris ŞAHİN YOZGAT katıldılar.'

Davet edildiğim şiir şölenlerinde bazen Kayseri'mizin cevheri olan dağlar şahı Erciyes'e yazdığım şiirlerimi okuyor bazen de yüreğimizden satırlara düşen şiirlerimi değerli dinleyicilerle paylaşıyorum. Bu programda Sanatçı Gökhan ÖZTÜRK tarafından çok yakında çıkacak albümün de adı olan 'Rabbimin Sevdiği Kulu musun Sen' isimli şiirimi okudum. Şair ve şıklarca okunan şiirler ve türkülerle saat 22.30'u buldu. Programdan sonra dernek binasına geçtik. Dernekte yapılan izzeti ikram, çay eşliğinde yapılan saz ve söz sohbeti çok güzeldi. Muhabbet sonunda misafir edildiğimiz yurtta günün yorgunluğunu gidermek için istirahate çekildik.

Sabah 09.00 da dernek binasında yapılan kahvaltıdan sonra şehir müzesi gezildi.  Nohutlu Tepesinde programa katılan şair ve şıklara Teşekkür Belgeleri verildi. Daha sonra otobüslerle Çamlık Mili Parkına gidildi. Çamlıkta tertemiz havada devam eden programın bir güzelliği de yemek sırasında okunan şiirler ve söylenen türkülerdi. Çok güzel saatler yaşandı. Yemek, şiir ve türkü ziyafetinden sonra şair ve ozan dostlarla vedalaştık. Herkes memleketlerinin yolunu tutmak üzere ayrıldı.

Bu güzel programı tertip eden YOŞAY-BİR DER Başkanı Salim GÜLBAHÇE'ye, yönetim kurulu üyelerine, programa emek veren tüm kardeşlerime gösterdikleri ilgi ve misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Kültür ve sanat dolu günlerde buluşma duasıyla…

Rabbime emanet olunuz. Selam ve dua ile…

Ali ÖZKANLI Eğitimci Şair Yazar

Yorumlar 1
Yusuf. akbudak. 23 Haziran 2014 22:20

Elbette. .severiz..hem.kayserimiz..hem..Yozgat'ı..

Bakmadan Geçme