Yolcu uçağını restorana çevirecekler

İstanbul Avcılar'da E-5 karayolunda bulunan yön tabelalarına çarptığı ile ilgili kaza haberine konu olan yolcu uçağı, Kayseri'de restoran olarak hizmete girecek.

Belçika doğumlu olan Yavuz Kılıç ve Kahraman Yıldız isimli iki arkadaş Kayseri'de ilginç bir projeye imza atıyor. Belçika'da çalıştıkları uçak konseptli restorandan esinlenen iki arkadaş Türk Havayolları'ndan aldıkları Airbus A300 marka yolcu uçağını restoranda çevirmeye hazırlanıyor.  Geçtiğimiz günlerde Erkilet Havaalanı'ndan TIR'larla Talas Çaybağları mevkii'ne getirilen uçağın, montaj işlemleri ise önümüzdeki hafta başlayacak.

Nisan ayında hizmete girecek

Aslen Kayserili olan Belçika doğumlu Yavuz Kılıç: 'Belçika'da uçak konseptiyle bu işi 2007 yılına kadar yaptık. Bu konseptte müdür olarak çalıştık.  Bu aklımıza çok yattı. Bu nedenle de Kayseri'de de aynı konsepti yapmayı düşündük. Sonra orada kendi lokantalarımızı açtık. Ardından da Kayseri'ye gelmeye karar verdik' dedi.

Restoranın 200 kişilik bir kapasiteye sahip olacağını belirten Kılıç, Nisan ayında gerekli hazırlıkların yapılmasının ardından hizmete başlayacaklarını söyledi. Uçak kanatlarının da teras olarak kullanılacağını kaydeden Kılıç: 'Uçak kanadının her birinde 5o kişilik kapasiteye sahip olacak. Menülerimizde ise İtalyan ve Fransız mutfağı, İtalyan kahve çeşitleri ve Fransız tatlıları da olacak' ifadelerini kullandı.

700 bin Euro'ya ml olacak

Aslen Nevşehirli olan Belçika doğumlu Kahraman Yıldız ise proje kapsamında Büyükşehir,  Melikgazi ve Kocasinan belediyelerinden destek aldıklarının bilgisini vererek: 'Alan ve ruhsat konusunda destek verdiler. Çok yardımcı oldular. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Kayseri'de değişik bir projeyi hayata geçirmeye çalışıyoruz. Proje tamamlandığında 700 bin Euro'ya ml olacak. Restoranımız hizmete girdikten sonra 7/24 açık olacak' şeklinde konuştu.

Uçak daha önce kaza haberine konu olmuş

Satın alınan uçağın kısa bir zaman önce de 'E-5′te uçak kazası' şeklinde haberlere konu olduğunu da öğrendik. Uçağın, İstanbul Avcılar'da E-5 karayolunda bulunan yön tabelalarına çarptığı ile ilgili haberde şu ifadelere yer verilmişti: 'E-5 Karayolu üzerinde kazaya neden olan uçak ilginç görüntüler oluşturdu. E-5 Karayolu'nda dün gece ilginç bir kaza meydana geldi. Kazaya 'uçak' neden oldu. Şaşırtıcı kaza gece saat 02.00 sıralarında E-5 Karayolu Avcılar mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 4 parçaya ayrılan yolcu uçağı Atatürk Havalimanı'nda TIR'lara yüklendi. TIR'lar, E-5 yan yoldan Ambarlı Limanı'na döneceği sırada yolun daralması nedeniyle kaza meydana geldi. TIR'ın dışına doğru taşan uçak parçaları yola sığmayarak aydınlatma direkleri ve yön tabelalarına çarptı. Bu sırada TIR da daralan yolda kaldırıma çıktı.'

Haber/Fotoğraf: Bünyamin Gültekin

Bakmadan Geçme