Yetim mektupları ağlattı

Milli Eğitim Bakanlığı ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) işbirliği ile yürütülen "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesi kapsamında gerçekleştirilen 'Yetim Kardeşime Mektup' yarışması sonunda dereceye girenler ödüllendirildi. Birinci olan öğrencilerin mektuplarının okunduğu törende oldukça duygusal anlar yaşanırken, davetliler göz yaşlarını tutamadı.

 Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen ödül töreni öncesinde  Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Proje Koordinatörü  Mustafa Balaban yarışmaya 95 öğrencinin yazdıkları mektuplarla katıldıklarını belirterek, 'Yazılan 95 mektuptan gerçekten zorlanarak seçtik. Amacımız öğrencilere değer, farkındalık kazandırmaktı. O düşünceyle yola çıktık.' dedi.

İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Tokluman ise  Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nün katkıları ile çalışmanın daha verimli hale geldiğini dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Bahamettin Karaköse'de, Hedeflerinin proje sayesinde bin kadar yetim çocuğa ulaşmak olduğunu, bunu da başardıkları için çok mutlu olduklarını ifade ederek, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri olarak projeyi çok önemsediklerini söyledi.

Projeyi 'Can suyu' olarak nitelendiren Karaköse, ' İçinde yaşadığımız dünyaya baktığınız zaman son zamanlarda gerçekten de gözyaşını, zulmü, her yerde kan aktığını görürsünüz. Yine de ne hikmetse biraz daha dikkatli bakarsanız bu işlerin büyük çoğunluğunun İslam dünyası coğrafyasında olduğunu görürsünüz. Bizler çocuklarımıza hep şunu demiyor muyuz? Yardımsever, iyiliksever, kardeşlik duygusunu benimsemiş, kendini tanıyan, güvenen, geleneğine, göreneğine hizmet eden gençler yetiştirmek istemiyor muyuz? Ama bu istemekle kalmıyor, bununla birlikte bir şeyler yapmamız gerekiyor. Esasında bu proje bizi oraya götürüyor.'  diye konuştu.

Davetliler gözyaşlarına boğuldu

Konuşmaların ardından dereceler açıklanırken, kategorilerde birinci olan Büşra Çavdar, Durdunur Çalık ve Fatma Ekinci'nin kendi yazdığı mektubu okurken, salonda hıçkırık sesleri yükseldi.

Duygu selinin yaşandığı anların ardından 95 öğrencinin mektubuyla katıldığı yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

Develi Gazi İlkokulu'ndan Büşra Çavdar, Melikgazi Yalçın Delikan Ortaokulu'ndan  Durdunur Çalık, İncesu İmam Hatip Lisesi'nden  Fatma Ekinci'nin mektubu birinci seçildi.  İlk ikiye giren öğrenciler 8 aylık burs kazandı.

Haber-Fotoğraf: Ramazan KARAKUŞ

Bakmadan Geçme