Yazıcıoğlu soruşturmasında takipsizlik

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düşmesiyle ilgili Kahramanmaraş adliyesinde görülen davada Cumhuriyet Başsavcısı takipsizlik kararı verdi. Kararda dönemin Kayseri Valisi Mevlüt Bilici temize çıkarıldı.

 Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı  BBP lideri Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili açılan soruşturmada aralarında dönemin Kayseri Valisi'nin de olduğu 132 kişi hakkında takipsizlik kararı verdi. Savcılık helikopter kazasıyla ilgili olarak; haklarında ihmal, kasten öldürmek, suç delillerini yok etme ve değiştirme gibi suçlarla soruşturma 132 kişi hakkında açılan davada şüpheliler hakkında takipsizlik kararı verdi. Savcının takipsizlik kararı verdiği isimler arasında dönemin Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'nin de bulunduğu öğrenildi.

Mevlüt Bilici helikopter kazası sonrasında merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun bulunduğunu ve Kayseri'de bir hastaneye getirildiğini basın yoluyla duyurmuştu. Bilici daha sonra bu bilgilerin yanlış olduğunu ve basına böyle bir açıklama yapmadığını söylemişti. BBP lideri merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasının ilk saatlerinde 'Yazıcıoğlu bulundu, yaşıyor' diyen dönemin Kayseri Valisi Mevlüt Bilici Danıştay üyeliğine atanmıştı.

Kayseri Gündem

 

Bakmadan Geçme