YAŞLILARIN HUZUR VE BİLGİ ORTAMI: 'İKİNCİ BAHAR EVLERİ'

Talas Belediyesi'nin yaşlılar için hizmete açtığı İkinci Bahar evlerinde, emekli yaşlılar kışın soğuk günlerinde bir araya gelerek çay içiyor, kitap okuyarak sohbet ediyor.

Talas Belediyesi'nin yaşlılar için hizmete açtığı İkinci Bahar evlerinde, emekli yaşlılar kışın soğuk günlerinde bir araya gelerek çay içiyor, kitap okuyarak sohbet ediyor.
Talas'ta 6 tane İkinci Bahar evi olduğunu söyleyen Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 'Camilerin altında yaşlılar için hizmet sunan İkinci Bahar evleri yaşlılar arasında birlik ve beraberlik sağlıyor. Biz bu evlerde en azından aynı mahalleyi paylaşanların bir araya gelip, birbirlerini görebilmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bu mekanlarda yaşlı kuşağın yeniden neşelenip huzur bulmasını amaçladık. Yaşlılarımız vakit namazlarını kıldıktan sonra bu vakithanelerde bir araya gelip hem muhabbet ediyorlar hem de kitap, dergi gazete okuyarak hoş vakit geçiriyorlar. Aynı zamanda dini sohbetler yapıp ilahiler okuyorlar. Yaşlılarımızın kış mevsiminde en çok uğradığı yerler arasında. Burada yaşlılarımız hem sıcacık çay eşliğinde sohbet edip, tansiyonlarını da ölçtürebiliyorlar.' dedi.
İkinci Bahar evlerinde vakit geçiren yaşlılar ise, belediyenin kendilerine çok iyi bir hizmet sunduğunu ifade ederek şunları dile getirdiler: 'Talas Belediye Başkanı Palancıoğlu'na teşekkür ederiz. Talas'ta çoğu camilerin altında belediyece düzenlenmiş ikinci Bahar evleri var. Burada her gün öğle namazlarından sonra cami cemaati toplanıp, dini sohbetler yaparak, kitap, dergi ve gazeteler okuyoruz. Ayrıca burada şair arkadaşlarımız var atışmalarımız da oluyor. Böylece faydalı bir hizmet oluyor bizlere. Talas Belediyesi'nin sosyal anlamda çok büyük hizmetleri oldu. En önemli hizmet de İkinci Bahar evleridir. Burada her görüşten arkadaşlarımız var. Bir araya gelip birbirimizin fikirlerinden istifade ediyoruz. Emekli imam arkadaşlarımız var aramızda dini konularda onlardan bilgiler alıyoruz. İkramlık çaylarla sohbet edip kitaplar okuyoruz. Burası bizim gibi emekli yaşlı insanlara çok faydalı bir mekan. Bu anlamda belediye başkanımıza çok teşekkür ederiz. Türkiye'nin diğer vilayetlerinden gelen insanların tanışması örf ve adetleri hakkında bilgiler edinmesi bakımından bizim için çok iyi bir yer'.

Bakmadan Geçme