Yaş meyve ve sebze sektöründe Rusya sevinci

Türkiye ile Rusya arasında yaş sebze ve meyve ürünleri ağırlıklı olmak üzere ticaretteki kısıtlamaların kaldırılması yönünde bildiri imzalanması, sektör temsilcilerince sevinçle karşılandı.

Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Sektörü Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavak, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yaş meyve ve sebze ihracatı pazarının 2 milyar dolara yakın olduğunu hatırlattı.
İhracatın büyük bir kısmını narenciye ürünlerinin oluşturduğunu, ihracat artışına en çok katkı sağlayan ürünler arasında domates, kiraz, vişne, üzüm ve narın da yer aldığını aktaran Kavak, bu ürünler açısından Rusya pazarının önemli olduğunu vurguladı.
Kavak, Türkiye ile Rusya Federasyonu arasındaki ticari ilişkilerin önündeki engel ve kısıtlamaların kaldırılması amacıyla ortak bildiri imzalanmasını sevinçle karşıladıklarını belirterek, 'Rusya ile Türkiye arasında ticari kısıtlamaların kaldırılmasına yönelik adımları çok olumlu bulduk. Kısıtlamaların kaldırılacağı taze üzüm, elma, armut ve çilek gibi ürünlerin ihracattaki payı çok önemli.' dedi.
AA

Bakmadan Geçme