'Yalnızca doğruları savunacağız'

AK Parti Kayseri İl Teşkilatı Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresi'ne katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 'Bu ülkeyi yeni nesillere emin bir şekilde aktarmak için canla başla çalışacağız' dedi.

 AK Parti Kayseri İl Teşkilatı Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresi'ne katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 'Bu ülkeyi yeni nesillere emin bir şekilde aktarmak için canla başla çalışacağız' dedi. 
Melikgazi Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen kongreye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Kayseri milletvekilleri, Yaşar Karayel, İsmail Tamer, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki, AK Parti Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Mustafa Doğan ve partililer katıldı. Kongre öncesinde bir konuşma yapan Bakan Yıldız, 'Büyüyen Türkiye'nin gelişen yapısı içerisinde Kayseri hep ortalamanın üzerinde olmuştur. Bunu dokusu sağlam insanlarımızla gerçekleştirdik. Adaylarımızın yanı başındayız. Ayrıca burada seçilecek yeni arkadaşımıza başarılar diliyorum. Bizler canla başla ülkemi emin bir şekilde yeni nesile bırakmak için koşturacağız. Bunun ayrısı gayrısı olamaz. Kadını erkeği olamaz. Bugünler ilerleyen dozlarda daha da devam edecek. Çok fazla yurtdışına gidiyoruz. Bir ülkede çok enteresan bir ahengi orada tartışma fırsatı bulduk. Orada siyasetin ileri gelenleri dediler ki 'Gençliğimizde 11 arkadaş beraberdik'. Şu anda bu 11 kişiden bakanlığa ve önemli görevlere gelenler var. Bizler birbirimizin hukukunu korudukça. Allah yanımızda olur. Bereketimiz olur. Biz işe başladığımızda bu işi beceremezsiniz dediler. Bazı arkadaşlarımız tedirgin oldular. Hiçbir şeyden korkmadık.Tehditlere de aldırış etmedik. Gemişte ulusal bir kanalda konuşmacı olan birisi, şahsıma dair 'geleceğin parlak dikkatli ol' uyarısında bulundu. Bende, 'Bak dedim amca mı desem sana sizde şunu iyi bilin. Alışkanlıklarınız sizi son derece yanıltmış olabilir. Kefenle yola çıktık. Benden size tavsiye dedim, yalnızca doğruyu savunacağız' ifadesini kullandım' dedi.
AK Parti içerisinde gençlik kollarının önemli bir yapıda olduğunu söyleyen, TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kayseri Miletvekili Sadık Yakut,'Teminat ve güven ve siz gençlersiniz. Başarının kısa yolu yoktur. Emek verilmeden alın teri dökülmeden hedefe varmak mümkün değildir. Bu gençlik zifiri karanlıkta ak sütün içindeki ak kılı fark edecek kadar keskin görebilen bir gençliktir. Türk milletinin evlatları sizlersiniz. Atalarımız sizlerledir. Yurdumuzun her köşesinde kardeşler sizlerledir. AK gençlik Bosna'da yıkılan hayallerin takipçisidir' diye konuştu.
Kongre öncesinde partililere hitap eden AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki de, 'Bu memleketler çok başbakanlar gördü. Ama Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptıklarını kimse yapamadı. Bitmiş bir ekonomiyi ayağa kaldırdı. Dünyanın en iyi ekonomileri haline getirdi. Biz bunlarla hep iftihar ettik. Bu konularda bizim başımız dik. Belediye başkanlığı döneminde de başımız dik durdu. Ama şunu da unutmayın, yıllardır 1946 yıllarında daha da kendisini belli eden vesayet rejimi vardı. Milletin oyuyla başa gelemeyeceğine inananlar farklı yollara kalkıştı. O yılları bende çok yaşadım.
Ecevit'in önüne Harp dairesinin bütçesi geliyordu hemen imzalıyordu. Turgut Özal'da biliyordu' şeklinde konuştu.
Yeni göreve gelecek olan yönetime başarılar dileğini söyleyen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de, 'Bizlerin asıl yapmamız gereken yatırım insan ve gençlere yatırımdır. Çalışmalarımızı hep bu yönde planladık' dedi.
AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel de, 'Bir avuç insandık bizler öğrencilik yıllarında. Ama şimdi hepimiz söz sahibi olduk. Birlikte yola çıktığımız arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Hizmetleri asla unutmayacağız. Düşman bizi övmez, o zaman bizler birbirimizi hep kollayacağız. Bizler böyle salonlarda toplantı yapamazdık. Evlerde toplanıp dava konuşuyorduk. AK Parti Türkiye'yi şaha kaldırdı' diye konuştu.
Şu ana kadar yapılan gençlik kolları kongreleri hakkında bilgi veren AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Doğan ise, 'Bugün 80. kongreyi Kayseri'de yapıyoruz. Bugüne kadar 919 ilçe de kongre gerçekleştirdik. İlçelerde yüzde 72 başkan değişimine gittik. Artık seçim atmosferine girdik. Gençliğe en önem veren partiyiz' ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme