Yahyalı elması yöresel fuarda görücüye çıktı

Yahyalı'nın meşhur elması Yöresel Ürünler Fuarı'nda görücüye çıktı. Bol sulu olmasının yanı sıra aroması ve şeker oranıyla önemli bir değere sahip olan Yahyalı elması fuarda kasa kasa satılıyor.

 Dünya Ticaret Merkezi'nde devam eden 6. Yöresel Ürünler Fuarı'nda Kahramanmaraş tarhanasından, Trabzon ekmeğine, Erzurum Cağ kebabından, Hatay künefesine kadar bir çok farklı lezzet damak zevkine düşkünler için hizmet vermeye devam ediyor.

Farklı bölgelerin, farklı ülkelerin ürünleri ile hediyelik eşyalarının boy gösterdiği alış-veriş festivalinde Kayseri'nin meşhur  'Yeşilhisar elması' da yerini aldı.

13 çeşit elma

İlçenin, yetiştirdiği 13 çeşit elma ile  üretim sıralamasında Türkiye'nin ilk 5 merkezi arasında yer aldığını ifade eden üretici Ali Tutar, aroması ve şeker oranıyla Yahyalı elmasının önemli bir değere sahip olduğunu vurguladı.

Fuarın açıldığı günden bu yana yaklaşık 2 ton civarında satış yaptıklarını belirten Tutar, 'Bu elmanın tadını bilen biliyor. Bilmeyen ise tattığında lezzeti fark ediyor. Hemen hemen her fuara gelmeye çalışıyoruz. İlgiden memnunuz. Fuarın sona ermesine artık birkaç gün kaldı. Satışlar istediğimiz düzeyde oldu. Bu tür fuarlar tanıtım açısından önemli. Organize edenlere teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.

 

İhraç da ediliyor

Hasat döneminde sofralık elma dışında tam olgunlaşmayan, büyümeyen veya ağacın altına dökülen elmaları işletmelere göndererek meyve suyu yapımında değerlendirilmesini sağladıklarını da söyleyen Tutar, üretilen elmaların soğuk hava depoları aracılığıyla Mısır, Irak gibi ülkelere ihraç edildiğini söyledi.

Haber-Fotoğraf: Ramazan KARAKUŞ                       

 

Bakmadan Geçme