'YA SİZ KİMİN YANDAŞISNIZ?'

Eğitim-Birsen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan kendilerini iktidar yandaşlığıyla suçlayanlar hakkında 'Biz milletin yandaşıyız ya siz kimin yandaşısınız. ' dedi.

 Son zamanlarda gündemden düşmeyen müdür atamaları ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Kalkan, müdür atamalarının bazı yayın organları ve sendikalar tarafından kasıtlı olarak halka yanlış aktarıldığını belirterek: ' Müdür atamalarından dolayı bazı sendikalar bizim haksızlık yaptığımızı söylüyor.  14.03.2014 tarihli Resmi gazetede yayımlanan yasa ile 4 yılını tamamlamış müdür arkadaşlarımızın yasaya göre idarecilik görevleri sona ermiştir. Fakat mart ayında eğitim devam ettiği için süresi dolan idarecilerin eğitim sonuna kadar görevde kalmaları istendi.  Bu yasaya göre görevi sona eren idareci arkadaşlar devam edebilmeleri için performans ölçümüne tabi tutuldu. 100 puan üzerinden yapılan performans ölçümünden görev süresi dolanlar 75 ve üstü alırlarsa görevlerine devam edebilecekler. Bu performans ölçümünde 40 puan idarecinin görevli olduğu okuldan, 60 puan da İlçe Milli Eğitim ve şube müdürlüklerinden veriliyor. Bu uygulama sonucu kendi okullarından dahi sıfır puan alan idareciler var. Böyle bir olumsuz manzara karşısında bu arkadaşların hala idarecilik yapmaları bu millete yapılan bir haksızlıktır. Bizim devletle öğretmen olarak sözleşmemiz var. Müdür olacağız diye herhangi bir sözleşmemiz yok. Bunun için devlet yönetici arkadaşlar hakkında tasarrufta bulundu' şeklinde konuştu.

Kendilerini yandaşlıkla suçlayan basın ve sendikalara karşı Kalkan: 'Bazı basın organları ve sendikalar bizi yandaşlıkla suçluyorlar. Bizler milletin yanındayız, milletin yandaşıyız. Peki, siz kimin yanındasınız? Sendika olarak iktidarla toplumsal konularda fikirlerimiz uyuşuyor. Sendika olarak bizim fikirlerimizde hiçbir zaman sapma olmadı hep aynı fikirdeyiz. Sendikaların geçmişine baktığımızda kimlerin yandaş olduğunu çok net görebiliriz. Bizi yandaşlıkla suçlayanlar abilerden, ablalardan emir alıyor. Devletin kurumlarını usulsüzce dinleyip yabancı ülkelere bilgi veriyorlar. Bunları da din adına, cemaat adına yaptıklarını iddia ediyor. Sonrada hala müdürlük makamında kalmak istiyor. Kimse buna müsaade etmez' ifadelerini kullandı.

'Bürokratlar Hükümetle Gelmeli, Hükümetle Gitmeli'

Başarılı bir çalışma için müdürlerin iktidarla uyumlu olması gerektiğini vurgulayan Kalkan: ' Hükümetler, bakanlıklar dönem dönem önemli reformlar yapıyor. Fakat taşrada ki idareciler, müdürler iktidarla uyuşmuyorsa güzel reformları çirkin olarak çevresine anlatıyor. Bu durumu okullarda da çok açık görüyoruz. Bir okulda idareci arkadaş kimlerle çalışırsa daha başarılı olacağını düşünüyorsa onları yardımcı olarak seçmeli. Başarılı bir yönetim için her kurumda bu sistem uygulanmalı. Bu sistem içinde büroktatlar,hükümetlerle gelmeli, hükümetlerle gitmelidir. Bunun için bir bardak suda fırtına koparmaya gerek yok' dedi.

Son olarak Ahmet Davutoğlu'nun yeni başbakan olmasında mutluluk duyduklarını dile getiren Kalkan: 'Başbakanımız, Dışişleri Bakanlığı görevinde başarılı işlere imza attı. Başbakan olarak ta çok başarılı olacağını düşünüyorum 'dedi.

Bakmadan Geçme