VEKİL, BENLİ'Yİ BAKAN'A SORDU

MHP Kayseri milletvekili İsmail Özdemir, Kayseri'de sağlıkta ciddi sorunlar yaşandığına dikkat çekerek, Kayseri İl Sağlık Müdürü Ramazan Benli'nin başarısızlığını ve buna karşın Bakanlığın ne yaptığı konusunu TBMM'de gündeme getirdi. Özdemir, 'Hükümetimizin sağlıkta yaptığı yatırımlarda değil, Kayseri'de bunların emanet edildiği şahısta problem var' dedi.

GÖSTERİŞ YAPAN ALINMALIDIR
MHP milletvekili İsmail Özdemir Kayseri'de yeteri kadar ambulans ve ekipmanı olduğu halde bunun iyi koordine edilemediği için sıkıntılar yaşandığına dikkat çekerek, 'Sarız'da vatandaş kalp krizi geçiriyor ama ambulans bulunamıyor. Sonuçta ambulans Kahramanmaraş'tan geliyor ama vatandaşı kaybediyoruz. Bunun sorumlusuna bakanlık ne yaptı? Kamu hizmetinde gösteriş değil, liyakat, hakkaniyet ve ehil olma esastır' diye konuştu.

İHMALİ OLANLARA NE OLDU?
Milletvekili İsmail Özdemir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yazılı olarak yanıtlaması için verdiği soru önergesinde şu sorular yer aldı: 'Sarız'da yaşanan bir kalp krizi vakasının ardından vatandaş acilen ambulans istemiş ama bu ambulans gelmemiş. İddialara göre olayın yaşandığı gün Sarız'a yakın olan ilçelerden Pınarbaşı ve Bünyan'dan da ambulansın talep edildiği ancak oralarda da olmadığından dolayı vakaya Kayseri ve İlçelerinden erişim olamaması ihmal değil midir? Yaşanan üzücü hadiseyle ilgili Bakanlığınız tarafından bir çalışma yapılmış mıdır? Bu kapsamda Kayseri'ye müfettiş gönderilmiş, sorumlular hakkında herhangi bir tahkikat başlatılmış mıdır?'

Yorumlar 3
Mehmet Güçlü 25 Temmuz 2019 09:25

mhp işine baksın onların haddine değil bu işler. ülkü ocaklarından çıkma serseriler il sağlık müdürü atama derdinde. onların yönetimini de gördük biz. osman durmuş gibi sağlık bakanlarıda gördük. tabi sıpların yaşları yetmiyor hatırlamıyorlar.

Sağlıkçı 17 Nisan 2019 14:14

bizim müdür belediyelere hayırlı olsun ziyaretinde. sarızda gitti mi müdürlüğü boyunca acaba?

Doktor 17 Nisan 2019 14:13

sayın vekil çok güzel noktalara parmak basmış. yahyalıda olsa idi bu durum yer yerinden oynamıştı ki hava ambulansı gitmişti. gittide reklamıda yapıldı. kayseride benli tarafından yapılan reklam yandaş aile abi yenge çalışmasından öte değildir. tepeden gelen böyle görgüsüz adamların yapacağı sağlık müdürlüğü bu kadar olur.

Bakmadan Geçme