'Vakıf üniversitelerine kayyım atanamaz'

Melikşah Üniversitesi Rektörü Mahmut Mat, gazetemize yaptığı açıklamada Paralel Devlet Yapılanması ile anılan üniversitesine kayyım atanacağı iddialarını cevaplandırdı. Mat, YÖK kanununa göre üniversitelere kayyım ataması yapılamadığını belirterek, 'Bazı koşullar gerçekleşirse şehirdeki bir diğer devlet üniversitesinin yönetim kurulu, üniversitenin mütevelli heyeti oluyor' açıklamasında bulundu.

 Ortamdan etkilenmemeye çalışıyoruz

Paralel Devlet Yapılanması ile anılan Melikşah Üniversitesi hakkında üniversitenin Rektörü Mahmut Mat, gazetemize açıklamalarda bulundu.  'Çıkan haberlerden öğrencilerimiz olumsuz etkileniyor' diyen Mat, 'Üniversitemizde 4 bin 200 öğrenci var. Bunlar bize ailelerinin emaneti. Dolayısı ile biz hocalarımızla hep bunu konuşuyoruz. Elimizden geldiğince ortamdan etkilenmemeye gayret ediyoruz' dedi.

Melikşah Üniversitesi ile ilgili iddialara da cevap veren Mat, 'Burası devletin kanun ve kuralları ile kurulan bir üniversite. Şu ana kadar çeşitli denetimlerden geçtik. Bu denetimlerden övgü alarak çıktık. Birçok alanda Türkiye standartlarının üzerindeyiz. Biz sadece lisans eğitiminde değil araştırmada da bir yere gelmek istiyoruz' ifadelerini kullandı.

Kayyım ataması

Vakıf üniversitelerinin YÖK'ün 2547 sayılı kanununa bağlı olduğunu hatırlatan Mat, 'Aynı zamanda vakıf üniversitelerini denetleyen vakıf üniversiteleri yönetmeliği var. Üniversiteler bu yönetmelikler çerçevesinde hareket ediyor. Orada kayyım ataması diye bir şey yok. Sadece şirketlere kayyım atanabiliyor.  Ancak bazı koşullar gerçekleşirse şehirdeki bir diğer devlet üniversitesinin yönetim kurulu, üniversitenin mütevelli heyeti oluyor. Üniversitemiz 2 ay önce YÖK tarafından denetlendi ve bunu gerektirecek bir durum yok' şeklinde konuştu.

Kayseri Gündem

 

Bakmadan Geçme