Uzmanından 'altın' tavsiye

PANİK SATIŞI YAPMAYIN!

Son günlerde altının tarihi zirve yapması ve bir hayli hareketli geçen kurlar yatırımcının aklını karıştırırken, uzmanından 'Kurlardaki değişkenlik kalıcı değil. Panik satışı yapmayın' uyarısı geldi.



Altın ve döviz son zamanlarda yaşanan gerek teknik gerek psikolojik nedenlerden ötürü tozu dumana katarak yukarı yönlü seyrine devam ediyor. Birkaç gündür bir aşağı bir yukarı sert hareketlerin yaşandığı kurlar yatırımcıyı endişelendirirken, uzmanlardan 'ani karar vermeyin!' uyarısı geldi.



Güvenli liman altın

Kentimizde uzun süredir kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren Uzunoğlu Sarraf'ın işletmecisi Recep Uzunoğlu, 'şu aralar dünya genelinde gerginlik hakim olduğu için güvenli liman altının kimsenin yüzünü kara çıkarmayacağını düşünüyorum. Ani düşüşlere ve çıkışlara kanmayın. Sabırlı olmakta fayda var' dedi.



'Suriye üzerinden yapılan haksız siyasetle Rusya-Amerika cephesinin karşı karşıya gelmesi ve yapılan açıklamalarla atılan tweetlerin sonucu gözlerimizi alıştıramadığımız rakamları gördük. Ancak yine beklediğimiz üzere fiyatlar nefes alma adına TL'nin lehine doğru yöneldi.' diyen Recep Uzunoğlu şunları söyledi:



'Önümüzdeki günlerde altın ve dövizde fiyatlar hafif olarak değer kaybedebilir ancak bunun kalıcı olacağını sanmıyorum. Üç ay fiyatlar düşse, bir gün içerisinde yeniden toparlanabiliyor. Dikkatli olmakta fayda var. Altın fiyatlarının yaşadığı yükselişin ardından bir süre altın fiyatlarının 175 TL/GR, 290TL Çeyrek Altın civarında durabileceğini, kısmi bir değer kaybının ardından yeniden yükselmeye başlayacağını tahmin ediyorum. Altın ve dövizin son yıllarda yaptığı hareketi ben Mehter yürüyüşüne benzetiyorum, bir geri - iki ileri gidiyor. En güvenilir ve en yüksek getirinin altında olduğunu tekrarlıyorum. Bunun en büyük sebebi altının devleti-milleti olmamasıdır. Dolayısıyla bağlayıcı bir etkeni yok, sorumluluğu yoktur.



Ayrıca şu aralar dünya genelinde gerginlik hakim olduğu için güvenli liman altının kimsenin yüzünü kara çıkarmayacağını düşünüyorum. Son olarak yatırımcılara tavsiyem şudur ki fiyatlarda ne olursa olsun eğer kaybetmeye başlarlarsa panik olup satış yapmaya kalkışmasınlar, ani hareketlerin kalıcılığı yoktur, en büyük kayıp panikle yapılan hareketlerden doğacak olan manevralardır.'

Kayseri Gündem

Bakmadan Geçme