Unutulmuş bir gelenek yeniden yaşatılıyor

Kayseri'de esnaflık yapan Ahmet Sarıçiçek Pastırmacı dükknına kurduğu gilburu aparatı sayesinde kendi deyimiyle unutulmuş bir klasiği yeniden Kayserililerle buluşturuyor.

 Dükknlarına gelen müşterilerden bu sayede çok beğeni aldıklarını belirten esnaf Sarıçiçek 'Çocukluğumda gilburuyu severek tüketirdim çok hoşuma giderdi bu yüzden böyle bir çalışma gerçekleştirdik. Kayseri'de yeniden canlansın istedik. Müşterilerimizin çok hoşuna gidiyor geçmişlerinde kalan bu klasik tadı yeniden hatırladıklarını belirtiyorlar.' şeklinde konuştu.

Ağrısız sancısız böbrek taşı eritiyor

Kanserden, kalbe, safra kesesinden böbrek taşına birçok hastalığa alternatif tedavi olarak tüketilen lif kaynağı olan gilaburu portakalın on katı kadar da C vitamini içeriyor.

Esnaf Sinan Sönmez 'Özellikle gurbetçilerimizden gilburu şerbetimize talep noktasında oldukça ilgi var. Şifa olarak tüketiyorlar. Ağrısız sancısız böbrek taşını eritiyor. Zayıflamadan kansere safra kesesinden böbrek taşına birçok hastalığa iyi geliyor. Gurbetçilerimizde merak edip tüketiyorlar günde ortalama 40-50 bardak satış yapıyoruz .'dedi                                  

Gilburu şerbetinin üreticilerinden olan Sinan Sönmez şerbetle ilgili olarak şu bilgileri verdi 'Ürünümüz tamamen doğal üreticimizin bahçesinden toplanarak elde ediliyor. Bu mevsimlere kadar da buzhanelerimizde saklanarak tazeliğini ve rengini koruyor. İçerisinde hiçbir katkı maddesi yoktur. Şerbetimiz doğal sıkımdır.'

Haber: Seda Fırın

Fotoğraf: Tuba Köksal

Bakmadan Geçme