ÜNİVERSİTE DE YATAK YOK DİYE EVİNE GÖNDERİLEN HASTA ÖLDÜ!

Gastroenteroloji Servisinde 'Yer Yok' diye gönderilen hasta hayatını kaybetti.

Erciyes Üniversitesi Gastroenteroloji bölümünde yer yok diye yatışı yapılmayan ve bu yüzden tedavi edilemeyen hastanın hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Sivas'ın Gürün İlçesinden yaşayan B.K. isimli vatandaş mide ağrısı, ishal ve kusma şikayeti ile Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine getirildi. Ancak burada Gastroenteroloji bölümünde yatacak yer olmadığı gerekçesiyle yatışının yapılmadığı ve sedye üzerinde bekletildiği iddia edildi. Durumu kötüleşen B.K. isimli vatandaş yakınları tarafından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gastroenteroloji servisine götürülerek burada yatışının yapıldığı ve doktorlar tarafından tedaviye başlandığı ancak, hayatını kaybettiği öğrenildi. B.K. isimli vatandaşın kardeşi Ferruh K., Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gastroenteroloji servisi doktorlarının 'erken müdahale olsaydı ölümle sonuçlanmazdı' dediklerini belirterek, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesindeki ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

DOKTORLAR KENDİ ARALARINDA YATAK MI PAYLAŞIYOR?

Kamuoyunda 'Tam Gün Yasası' olarak bilinen kanun çıkmasına rağmen Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde özellikle Gastroenteroloji  bölümünde bazı öğretim üyelerinin bu yasaya uymadığı ve Gastroenteroloji bölümündeki hasta yataklarını kendi aralarında özel muayenehanelerinden gelecek hastalar için ayırdıkları iddiaları ortalığı karıştırdı. Gastroenteroloji Bölümünde ' Yatak Yok' denilerek hastaların yatışının yapılmaması ile ilgili daha önceden de bir çok şikayetin hastane yönetimine yapıldığı öğrenilirken, başta Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneler Başhekimi Prof.Dr.Kudret Doğru'nun konuya duyarsız kaldığı iddia edildi.


Son olarak Sivas'ın Gürün ilçesinden gelen ve Gastroenteroloji bölümüne yatışı yapılamayan B.K. isimli vatandaşın hayatını kaybetmesi sonrasında soruşturma başlatıldığı öğrenilirken, kamuoyu, hastane yönetimi ve rektörlüğün ' Yatak Paylaşıyor' iddiaları ile ilgili tutumunun ne olacağını merak ediyor.


Haber Merkezi

Yorumlar 1
mese 02 Aralık 2014 21:48

Son gunlerde bu durum sık sık olmakta fakat sadece fakulte deyil devletdede durum ayni

Bakmadan Geçme