ULUSLUARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ KAPADOKYA'YI GEZDİ

Şehrimizde yükseköğrenimini sürdüren uluslararası öğrenciler Kapadokya bölgesini gezdiler.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Medeniyetin Burçları Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği Ulusla arası Öğrenciler Akademisine kayıtlı olan öğrenciler Medeniyetin Burçları Derneği Başkanı Ali Dursun'un başkanlığında ve Rıza Bozdağ'ın rehberliğinde Kapadokya gezisi yaptı.

Geziye sabah saat 07:00'da Kayseri Kredi Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurdu önünden kalkan otobüslere binerek başlayan öğrencilerin ilk durağı Ürgüp ilçesinden Ortahisar'a giderken yol üzerinde bulunan 'Üç Güzeller (Anne-Baba-Kız)' peribacaları oldu. Burada Rıza Bozdağ'ın peribacalarının oluşumu ile alakalı anlattıklarını hayranlıkla dinleyen öğrenciler hatıra fotoğraf çektirerek Uçhisar'a geçtiler.

Uçhisar kalesine çıkan öğrenciler Kapadokya bölgesinin panoromik olarak en güzel seyredildiği yerden doyumsuz Kapadokya manzarası seyrettiler. Burada da hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler Paşabağı bölgesine geçtiler.

Rıza Bozdağ'ın anlatımlarından Paşabağı bölgesindeki çok başlı peribacalarını ve burada bulunan Saint Simon kilisesini dinleyen öğrenciler, ilginç yer şekilleri arasında eğlenceli vakitler geçirdiler ve Zelve vadisine geçtiler. Zelve vadisinin henüz 1950'li yıllarda meskûn bir mahal olduğunu öğrenen öğrenciler şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Zelve ziyaretinin ardından Ihlara vadisine geçmek için yola çıkan öğrenciler YTB'nin Konya ayağındaki öğrencilerin Güzelyurt'ta olduklarını öğrendiler ve öncelikle buraya geçtiler. Dünyanın değişik ülkelerinden gelen öğrenciler Güzelyurt'ta kendi memleketinden gelen ama Konya'da okuyan birçok tanıdık arkadaşları ile karşılaşarak hasret giderdiler. YTB yetkilileri ile Güzelyurt Lisesi salonunda gerçekleştirilen toplantının ardından Güzelyurt'tan ayrılarak Ihlara'ya geçtiler.

Ihlara vadisine Ihlara köyünden değil de Belisırma'dan inen öğrenciler Belisırma'da öğle yemeği yediler. Yemeğin ardından Ihlara vadisine girerek buradaki doyumsuz doğa manzaralarını gezdiler. Vadi içerisinde bulunan Kırkdamaltı Kilisesi'ni gezdikten sonra arabalara binerek Kayseri'ye doğru yola koyuldular. Ihlara'dan Derinkuyu ilçesine doğru dönerken Krater Gölü'nü gezme fırsatı elde eden öğrenciler, Kayseri'ye ulaştıklarında keyiflerine diyecek yoktu.

 

Yorumlar 1
Madenci 22 Haziran 2014 23:19

Aman ne kadar önemli bu kadar ülkede sorun varken insanların eğlencesine bak ya

Bakmadan Geçme