Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası başladı

Kayseri Medeniyetin Burçları Derneği, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Erciyes Üniversitesi ve Talas Belediyesi'nin işbirliği ile düzenlenen 1. Kayseri Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreni ve açılış karşılaşması Atatürk Spor Kompleksi Açık Sahasında yapıldı.

 Törene AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Medeniyetin Burçları Derneği Başkanı Ali Dursun ve 3 üniversitede okuyan 500'e yakın uluslararası öğrenci katıldı.

Açılış töreni, turnuvaya katılan 32 takımın seremoni geçişi ile başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Medeniyetin Burçları Derneği Başkanı Ali Dursun yaptı. Dursun konuşmasında ilkini düzenledikleri turnuvanın bundan sonra geleneksel hale getirileceğinin ifade etti. Daha sonra Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven'de birer konuşma yaparak organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ettiler. Palancıoğlu ve Güven böyle güzel bir organizasyona verdikleri destekten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Konuşmaların ardından öğrenciler hep birlikte toplu fotoğraf çektirdiler. Turnuvanın başlama vuruşunu Erciyes Üniversitesi Rektörü ve Talas Belediye Başkanı yaptı. Başlama vuruşunun ardından Somali ve Çad takımları arasında oldukça çekişmeli geçen karşılaşmayı Somali takımı 2-1 kazanarak turnuvaya galibiyetle başlamış oldu.

1. Kayseri Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası kura çekimleri ile karşı karşıya gelecek takımların oynayacakları maçlar şu şekilde:

Somali-Çad : 2 - 1
Gine-Tayland :.…/....
Filistin-Suriye :.…/....
Nijer -Gana :.…/....
Endonezya-Kırgızistan :.…/....
Liberya-Uganda :.…/....
Pakistan-Bangladeş :.…/....
Burkina Faso-Cibuti :.…/....
Afganistan-Tacikistan :.…/....
Kafkasya -Türkiye :.…/....
Türkmenistan-Kenya :.…/....
Kazakistan-Azerbaycan :.…/....
Fildişi Sahilleri-Afrika Karması :.…/....
Kamerun-Irak :.…/....
Senegal-Etiyopya :.…/....
Yemen-Tanzanya :.…/....

Kurumsal Haber

Bakmadan Geçme