ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER ASYA'DAN AVRUPA'YA YÜRÜDÜ

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Medeniyetin Burçları Derneği işbirliği ile organize edilen program ile Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde eğitim gören yabancı öğrenciler Avrasya halk yürüyüşüne katıldı.

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Medeniyetin Burçları Derneği'nin öncülük ettiği organizasyonla Türkiye genelinde çeşitli üniversitelerde eğitim gören 50 yabancı öğrenci Asya'dan Avrupa'ya yürüdü. Organizasyona öğrencilerin yanı sıra Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı yetkilileri, Medeniyetin Burçları Derneği yetkilileri, Kocaeli Enderun Bilim Sanat ve Eğitim derneği ve İstanbul Bilim Sanat Akademisi yetkilileri katıldı. 

Pazar sabahı Altunizade Köprüsünde buluşan Öğrencilere, Türkiye Bursları tişörtü dağıtıldı. Soğuk havaya rağmen yoğun katılım gözlendi. Organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler, böyle bir deneyimi yaşamalarına vesile olan YTB ve Medeniyetin Burçları Derneği yetkililerine teşekkür ettiklerini belirttiler.   

Türkiye'de uluslararası nitelikteki en önemli maraton yarışıdır.

İlk olarak Tercüman Gazetesi tarafından 1973 yılında gündeme getirilen, Asya'dan Avrupa'ya maraton fikri, 1979'da bir grup Alman turistin girişimiyle hayata geçti. 1979 yılında koşulan bu yarışın galibi Hasan Saylan olmuştu. Kıtalararası Avrasya Maratonu başladığı günden bu yana tam üç defa güzergah değiştirdi. Son yıllarda Halk Koşusu, 15 km ve Maraton olarak 3 farklı güzerghta koşulan maraton, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin organizatörlüğünde düzenlenmektedir.

HABER MERKEZİ 

Bakmadan Geçme