Uluslararası Öğrenciler Ankara'da buluştu

Uluslararası Öğrenciler Akademisi öğrencileri Kayseri'de devam eden programların yanısıra zaman zaman diğer illerdeki programlara da katılıyorlar.

 Bu kapsamda, V. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni ve Kariyer Günleri bu yıl tüm Türkiye'den gelen uluslararası üniversite öğrencilerinin katılımıyla Ankara'da yapıldı. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Törenlerinin beşincisi bu yıl ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi.

YTB tarafından düzenlenen bu büyük organizasyon için Kayseri'den de çok sayıda öğrenci Ankara'ya gitti. Üç otobüs ve 130 kişilik öğrenci grubu ile adeta Ankara'ya çıkarma yapan Kayseri'de okuyan uluslararası öğrenciler burada düzenlenen birçok programa katılma imkanı buldular.

Mezuniyet töreni kapsamında bu yıl ilk defa YTB (Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı)  ve DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) işbirliğinde Kariyer Günleri Programıyla mezun olacak öğrenciler uluslararası alanda önde gelen 50 Türk firması ve kamu kurum ve kuruluşlarıyla bir araya gelme imknı elde etti. Programda ayrıca 20 başarılı mezuna tablet bilgisayar hediye edildi.

 (Kayseri Gündem)

Bakmadan Geçme