Ülkücü camiada 'Oğan' heyecanı

MHP Değişim Hareketi Tertip Komitesi Kayseri Sözcüsü Mustafa Öztürk, MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan'ın yarın Kayseri'ye gelerek konferans vereceğini duyurdu. MHP Kurultayının 19 Haziran'da toplanacağını belirten Öztürk, Kayseri'de 20 kadar parti delegesinin kurultayın yapılmasına destek verdiğini söyledi.

 MHP Değişim Hareketi Kayseri Sözcüsü Mustafa Öztürk, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. Öztürk, '19 Haziran 2016 Pazar günü saat 10.00 da Ankara'da MHP Olağanüstü Kurultayı toplanacaktır. Kurultaya hazırlık kapsamında, Genel Başkan Adayı Sinan Oğan Pazar günü (yarın) şehrimize gelecek ve fuar alanındaki Kadir Has Kongre Merkezi Konferans Salonunda saat 21:45 de halkımıza hitap edeceklerdir. Tüm ülkücüleri ve halkımızı bu toplantımıza davet ediyoruz. Halkımız, Sinan Oğan'ı televizyonlardan tanır. Ülkemize büyük hizmetler vereceğine inandığımız bu genç politikacıyı Kayseri halkı daha yakından tanımalıdır' dedi.

'Büyük Kurultay meşrudur'

Yargıtay'ın yetkilendirdiği Çağrı Heyetinin 19 Haziran 2016 Pazar günü Olağanüstü Kurultayın yapılması kararı aldığını belirten Mustafa Öztürk, '19 Haziranda yapılacak kurultay meşrudur. Kurultayda alınan kararlar da hukuki ve meşru olacaktır. Kurultayda MHP tüzüğündeki antidemokratik maddeler değiştirilecek ve seçimli kurultayın önü açılacaktır. Bugün MHP'deki durum, sürdürülebilir bir durum değil. Çünkü günden güne milliyetçilerin iktidar olma umudu söndürülüyor. Hlbuki Türkiye'nin içinde bulunduğu ağır sorunlar, Türk milliyetçiliğinin iktidar olmasını zorunlu kılmaktadır. Dolayısıyla MHP'nin iktidara gelme hedefiyle yeniden yapılanması gerekmektedir. Bu nedenle bizler, MHP'deki değişim hareketini savunuyor ve destekliyoruz' diye konuştu.


'Milliyetçi-paralel birlik olamaz'

Bir soru üzerine geçtiğimiz hafta Kayseri'de konferans veren MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener'in ziyareti sırasında paralel yapı ile adı geçen bir kurumun imzası kullanılarak davet mesajlarının atıldığı söylentilerinin asılsız olduğunu belirten Mustafa Öztürk, iyi bir milliyetçinin paralel yapı ile birlikte hareket etmeyeceğini söyledi.  Öztürk,' Meral Akşener uzun yıllardır MHP'de üst düzey görevler aldı. Eğer böyle bir yapı içerisinde olmuş olsaydı, Devlet Bahçeli bu görevlere getirmezdi. Kayseri'deki konferansında Akşener'in yanında herhangi bir paralel yapı elemanı görülmemiştir. Bu iftiralar ile kurultayın ve adayların durumuna gölge düşürülmek isteniyor. Böyle oyunlara izin vermeyiz' diye konuştu.

 

Haber ve Foto : Ahmet Bolat

Bakmadan Geçme