TÜRKİYE-KANADA İLİŞKİLERİNDE ALTIN YIL

Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Christopher John Cooter ve eşi Karen Blumenschein Vali Süleyman Kamçı'yı ziyaret etti. Cooter 'Bu yıl diplomatik ilişkilerimizin 75'inci yılı… Bu yılı altın yıl olarak ilan ediyoruz.' dedi.

Ziyarette, Kanada ve Türkiye arasındaki siyasi ilişkilerin iyi durumda olduğunu ve ticari ilişkilerin arttığını vurgulayan Vali Süleyman Kamçı, 'Kanada dünya üzerinde Türkiye'ye uzak olan ülkelerden bir tanesi, ama buna rağmen eskiden beri Kanada'yla iyi ilişkilerimiz devam ediyor. 2 buçuk milyon dolarlık bir dış ticaret hacmine sahibiz. Yaklaşık 800 milyon dolar ihracatımız var. 1 milyar 700 milyon da ithalatımız var. Yılda yaklaşık 100 binin üzerinde Kanadalı turist ülkemizi ziyaret ediyor. Amacımız bu dış ticaret hacmini artırmak ve turist sayıların artırmak. Zannediyorum büyükelçimiz bununla alakalı ticaret erbaplarıyla görüşmek için nezaket ziyaretinde bulundu. Kendilerine teşekkür ediyoruz.' şeklinde konuştu.


Büyükelçisi Christopher John Cooter ise 'Türkiye ve Kanada bahsedildiği gibi birbirine çok uzak iki ülke… Fakat insanları her geçen gün Daha da yakınlaşıyor. Bu yıl diplomatik ilişkilerimizin 75'inci yılı… 75'nci yılı altın yılı olarak ilan ediyoruz. Dolayısıyla Türkiye'yle ilişkilerimiz de altın yılımıza girmiş bulunuyoruz. Şu anda madencilikle ilgili birçok şirketimiz var. Fakat ticaret ilişkilerimizi her gün daha da çeşitleniyor ve kültürel bağlantılarımız daha da artıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bana söylediği gibi bunu daha hızlandırmalıyız. Bu yüzden ziyaretimin asıl amacı sadece İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde değil Kayseri gibi dinamik diğer şehirlerle de ilişkilerimizi güçlendirmek artırmak. Bu yüzden tekrar ev sahipliğiniz için teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.


Haber-Fotoğraf: Tuba Köksal

Bakmadan Geçme