TÜRK TOPLUMU DEVRİMSEL DEĞİL EVRİMSEL BİR YAPIYA SAHİPTİR

İlim Hikmet Vakfı'nın organize ettiği toplumsal ''Hareketler ve Devrimler'' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Yazar Ümit Aktaş, Fethullah Gülen hareketinin cemaatsel bir yapıdan çok örgütsel bir yapıya yakın olduğunu belirterek , '' , Türk toplumu devrimsel değil evrimsel bir yapıya sahiptir '' dedi.

İlim Hikmet Vakfı Konferans salonunda gerçekleştirilen ve hayli yoğun bir katılım ile gerçekleştirilen ''Hareketler ve Devrimler'' konulu konferansta konuşan Yazar ümit Aktaş, toplumsal hareket ve devrimlerinin tarihsel süreç içindeki gelişimini anlatarak, ''Bir Müslümanın asıl devrimi önce kendisini değiştirme çabası içeresine girmesidir'' ifadelerini kullandı.  

Bizim Medeniyetimiz anıtsal yapılar bırakan değil anıtsal şahsiyetler bırakan bir medeniyettir diyen Aktaş, Müslümanların dünya yansımalarından kaçınması gerektiğinin altını çizdi. Aktaş,'' Kendi ortaya koyduğumuz model eğer yaşatılabilir bir modelse zaten kendiliğinden etrafı etkilemeye yetecektir. Önemli olan bilinçli bireyler ile bilinç toplumunu oluşturmaktı. Tersini düşünecek olursak, güçlü ekonomi, teknoloji harikası silahlar gibi ancak kendimizi kandırmış oluruz. , Türk toplumu devrimsel değil evrimsel bir yapıya sahiptir. Çatışmadan ziyade uzlaşmacı bir yapı vardır'' dedi.

Fethullah Gülen Hareketi 'ne de değinen Aktaş hareketin İran devrimi sonrası ortaya çıktığına dikkat çekerek'' Amerika 1980 sonrası Türkiye'de kendine bir ortak aramaya başladı ve Fethullah Gülen hareketi bu arayışın bir ürünüdür. Bu hareket cemaatsel bir yapıdan çok örgütsel bir yapıya yakındır. O yüzden kavramları kullanırken dikkatli olmamız gerekiyor '' şeklinde konuştu.

Ümit Aktaş'ın gazetemize verdiği özel röportajın ve konferansın tüm detaylarına ilerleyen günlerde gazetemizden ulaşabilirsiniz.

HABER7FOTOĞRAF:  MESUT DAVARCI 

Bakmadan Geçme