TÜRGEV yeni döneme hazır

2014 – 2015 eğitim öğretim döneminde 21 yurt 3 misafirhanesiyle kız öğrencilerin eğitimine destek veren TÜRGEV, 2015-2016 eğitim öğretim dönemi içinde hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor. 9 üniversite şehrinde kız öğrencilerin eğitimi için hizmetlerine devam eden TÜRGEV, yeni dönemde açılışını gerçekleştireceği 18 yurdu ile Türkiye genelinde ki hizmet ağını genişletiyor.

Artvin'den Edirne'ye kadar Türkiye'nin 81 ilinde yurt açmayı hedefleyen Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), bu uğurda çalışmalarını hızla sürdürüyor. 2015 – 2016 eğitim öğretim yılında 18 yeni yurdun açılışını gerçekleştirecek olan TÜRGEV, 42'ye ulaşan yurt sayısıyla kız öğrencilerin eğitimine destek vermeye devam ediyor.

 Yeni dönemde açılacak olan TÜRGEV yurtları şu şekilde sıralanıyor;  Gaziantep'te Şehitkamil ve Şahinbey'de, Rize, Şırnak, Malatya, Bursa, Aydın-Nazilli, Kayseri, Samsun ve Diyarbakır illerinde birer tane olacak. Anadolu da ki yurt sayısını da arttırmayı hedefleyen TÜRGEV, yeni dönemde 18 şehirde hizmetlerine devam ediyor. İstanbul da ki öğrenci nüfusun yoğun olmasından kaynaklı İstanbul içinde de Avcılar, Beyoğlu, Güngören, Mecidiyeköy, Zeytinburnu, Esenler, Gaziosmanpaşa ve Üsküdar Küplüce de yeni yurtlar açıyor.

TÜRGEV, SORUMLULUK ALANI NET BİR VAKIFTIR

Kurulduğu 1996 yılından bu yana, kendini, yükseköğrenimdeki kızların yurt ihtiyacını karşılamaya, öğrenim hayatlarını kolaylaştırmaya adayan TÜRGEV,  Türkiye'de bütün imkanlarını bu alana seferber edip, uzmanlaşmış hizmet veren tek vakıftır.

TÜRGEV, KIZLARIMIZIN ÜNİVERSİTE ŞEHİRLERİNDEKİ AİLESİDİR

TÜRGEV'i anlamak, biraz da, kendini, kızı başka şehirde öğrenim gören anne baba yerine koymayı gerektirir. Vakfımız bu duyarlılıkla yurtlar açar, bu özenle hizmet verir, hizmetlerini bu amaçla yaygınlaştırmak ister. TÜRGEV, uzak şehirlerdeki evlatlara tıpkı anne babalar gibi kol kanat gerer.

TÜRGEV'İN YURTLARI DA, KIZLARI DA FARKLIDIR

TÜRGEV yurtları, kız öğrencilerine hayatı zenginleştirecek imknların sunulduğu yurtlardır. Her TÜRGEV yurdu, etkinlikler, projeler, atölyelerle birer kültür ortamıdır. Yurtlarda öğrenciler Osmanlıca Atölyesi, İşaret Dili Atölyesi, İslami İlimler Atölyesi, Karşılaştırmalı Tarih Atölyesi, Sosyoloji Atölyesi, Ebru Atölyesi, Resim Atölyesi, Hat Atölyesi, Ney Atölyesi, Keman Atölyesi, Dikiş Atölyesi, El Nakışı Atölyesi, Ahşap Boyama Atölyesi, Yemek Atölyesi, Badminton, Okçuluk, Plates & Aeorbik & Fitness, Uzak Doğu Dövüş Sanatları, Voleybol etkinlik ve atölyeleriyle kendini geliştirme fırsatı bulurlar.

TÜRGEV YENİ DÖNEM BAŞVURULARINI ALMAYA DEVAM EDİYOR

Kız öğrencilerin eğitimine destek olmak için 18 ilde faaliyetlerini sürdüren TÜRGEV, üniversite tercihlerini yapan kız öğrencilerin başvurularını ön eleme için web sitesinden alıyor. Web sitesine yapılan başvuruların ardından mülakata davet edilen kız öğrenciler mülakatın ardından kesin kayıtlarını yapıyor.

 

Bakmadan Geçme