TRAMVAYLARA 'KONDÜKTÖR' GELİYOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. şehir içi ulaşımını sağlayan tramvaylarda kondüktör uygulamasını getiriyor. Yetkililer uygulamayı vatandaşların kaçak yolculardan şikayet etmesi üzerine önlem olarak yaptıklarını söyledi. Uygulama başladığında özellikle kağıt biletleriniz bitse dahi atmamanız gerekiyor.

Kaçak yolculara ceza
Tramvay seferlerinde yakın zaman içinde trenlerdeki her vagonda bilet kontrolü yapan 'Kondüktörleri' görebilirsiniz. Ulaşım A.Ş, internet sitesi ve şikayet kutularına vatandaşlar tarafından yapılan şikayet ve önerileri değerlendirerek, gerekli gördüğü tramvay seferlerinde bilet kontrol personeli bulunduracak. Bu personel, yolcular arasında elinde uygun bir cihaz ile dolaşarak bilet kontrolü yapacak. Kontrollerde yolcunun tramvaya bilet kullanarak hizmet alıp almadığı tespit edilecek. Biletsiz, ulaşım araçlarını kullanan yolculara cezai işlem uygulanacak. Ulaşım A.Ş. yetkilileri biletsiz binenler için Büyükşehir Belediye Meclisinin 2010 yılında aldığı karar ile 15 bilet ceza kesileceğini bildirdi.
Kağıt biletlerinizi yanınızda bulundurun
Ulaşım A.Ş. yakın zamanda hizmete girmesi beklenen 'kondüktör' uygulamasını resmi internet sitesinden önce sosyal medya üzerinden duyurmaya başladı. Yapılan duyuruda bilet kontrolü yapan güvenlik görevlilerinin fotoğrafları bulunurken bir de uyarı yazısı yer aldı. Yazıda, 'Siz değerli yolcularımızın güvenli ve emniyetli şekilde yolculuk yapabilmesi için Raylı sistem araçlarında görevli personelimiz tarafından bilet kontrolü yapılacaktır. Görevli personelimize yardımcı olarak istasyona girişte kullanmış olduğunuz manyetik kart, indirimli kart, serbest kart ve kağıt biletlerinizi yolculuk boyunca yanınızda bulundurmanız önemle rica olunur' ibaresi yer aldı.
Haber: Ahmet Bolat Özellll
Yorumlar 1
selami 30 Ağustos 2016 12:15

O kadar kalabalık tramvay icerisinde nasil yuruyecekler merak ediyorum ayrica günde 5 kisi kacak biniyor diye 50 kisi ise alacaklaklar masraf üstune masraf ... Akrabalarini da almasalar bari işe

Bakmadan Geçme