Tomarza Atatürk Ortaokulu müzeleri gezdi

Tomarza Atatürk Ortaokulu idaresi ve öğretmenleri, Müzeler Haftası dolayısıyla 'Geçmişimiz Geleceğimizdir' projesi kapsamında öğrencilere yönelik Kayseri merkeze bir gezi düzenledi. Toplam 146 öğrenci ve 12 öğretmenin katıldığı gezide Kayseri merkezde bulunan müzeler ve tarihi mekanlar gezildi.

Gezi programında önce 'Kayseri Arkeoloji Müzesi' gezildi. Arkeolojik kazılarda elde edilen kalıntıları inceleyen öğrenci ve öğretmenler, geçmiş insanların yaşamları hakkında bilgi sahibi oldular.

Akabinde öğrencilere 'Gevher Nesibe Müzesi' ziyaret edildi.  Bu müzede rehber eşliğinde Selçuklu döneminde yaşayan insanların tedavi yöntemleriyle ilgili bilgi edindiler. Ayrıca teknolojik aletler yardımıyla tanıtımı yapıldı.

Daha sonra Beştepeler'de öğle yemeği yenildikten sonra kısa bir yürüyüş yapıldı. Ardından 'Kayseri Evi' ziyaret edilerek yakın geçmişteki Kayseri insanının kültür, gelenek, görenek ve yaşam biçimi hakkında bilgi edinildi.

Gezi programı yemekten sonra Harikalar Diyarı, Hayvanat Bahçesi gezilerek, çocukların hayvanları daha yakından tanımaları ve duyarlılık geliştirmeleri sağlandı.

Tomarza Atatürk Ortaokulu idaresinden ve öğretmelerimizden edindiğimiz bilgiye göre, çocuklarımızın geçmişte yaşamış milletleri, kendi öz kültürümüzü, değerlerimizi öğrenmelerini;  yılın yorgunluğunu atmalarını  hedeflemiştik, bilgilendirici ve eğlendirici bir gezi oldu, öğrencilerimiz mutlu oldu, bu bizim amacımıza ulaştığımızı gösteriyor açıklamalarında bulundular.

Bakmadan Geçme