'TOKİ, KORKULU RÜYAMIZ HALİNE GELDİ'

TMMOB Peyzaj Mimarları 20. Yıl Etkinlikleri'nde konuşan TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Genel Başkanı Dr. Ayşegül Oruçkaptan: 'Son zamanlarda yükselen yapılar ve TOKİ meslektaşlarımızın korkulu rüyası haline gelmiştir' dedi.

TMMOB Peyzaj Mimarları 20. Yıl Etkinlikleri kapsamında Kocasinan Belediyesi'nin katkılarıyla ve TMMOB Peyzaj Mimarları İl temsilciliği Koordinasyonunda 'Kentlerin Dönüştüğü Ortamda Peyzaj Mimarlığının Rolü' konulu panel gerçekleştirildi.  

Panelde konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, TMMOB'nin 20'nci yaşını kutlayarak: 'Rabbim inşallah memleket için hayırlı işler yapmaya nasip etsin. Kentsel dönüşüm denilince şöyle yanlış bir algı var: Birileri gelecek benim eski yıpranmış ve dayanıksız evimi gelip alacak ve yerine daha büyük ve daha lüks bir konut verecek. Ben de bedelsiz bir şekilde gidip o evde oturacağım. Böyle bir şey yok arkadaşlar. Kentsel dönüşümün aslı amacı olaya bütünsel açıdan bakarak tamamıyla bütün problemleri çözülmüş sadece ekonomik değer olmaktan öte sosyal açıdan da değerleri olan insanca yaşanabilir yeni mekanlar oluşturmak. Asıl kentsel dönüşüm bu. Biz göreve geldiğimizden itibaren kentsel dönüşüme bakış açımız bu oldu' şeklinde konuştu.

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Genel Başkanı Dr. Ayşegül Oruçkaptan ise: 'Kentsel dönüşüm lafından korkarız. Aslında kentsel dönüşüm kötü bir şey değildir. Nedense Türkiye'de kentlerin daha çok yapısallaşmasına bizde çok endişe uyandırmaktadır. Bu nedenle peyzaj mimarlarının kentsel dönüşümdeki rolü çok büyük. Çok katlı yapılar yapmamak lazım. Özellikle son zamanlarda yükselen yapılar ve TOKİ meslektaşlarımızın korkulu rüyası haline gelmiştir' ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Genel Başkanı Dr. Ayşegül Oruçkaptan'a plaket hediye etti.

Haber/Fotoğraf: Bünyamin Gültekin

Bakmadan Geçme